website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Maxim Februari wint Heldringprijs

Linda Nab — Geplaatst op maandag 12 november 2018, 09:59

Maxim Februari | (c) Jaap van Drie

Maxim Februari | (c) Jaap van Drie

Nieuws Maxim Februari heeft afgelopen zaterdag De Heldringprijs in ontvangst genomen uit handen van juryvoorzitter Xandra Schutte. Februari kreeg de jaarlijkse prijs voor de beste journalistieke columnist tijdens ‘De 9e Nacht van NRC' in De Doelen in Rotterdam.

‘Maxim Februari bespreekt de grote thema’s van deze tijd en altijd met concrete voorbeelden. Hij is een origineel schrijver en denker en een geweldig stilist, met niet zelden een fijnzinnig gevoel voor humor. Hij maakt nieuwsgierig, zet aan tot denken en is kritisch op een zeer unieke manier’, aldus de jury.

Februari schrijft over de invloed van nieuwe technologie op recht, politiek en bestuur. Hij schrijft romans, essays en wekelijks een column op de opiniepagina van NRC.

Sinds 2012 reikt NRC elk jaar de Heldringprijs uit aan de beste journalistieke columnist van het afgelopen jaar. Met die prijs wil NRC de herinnering levendig houden aan gewezen hoofdredacteur en invloedrijk columnist J.L. Heldring. 

Genomineerd dit jaar waren James Kennedy (Trouw), Frank Kalshoven (de Volkskrant), Ariejan Korteweg ((de Volkskrant), Rob Hoogland (De Telegraaf), Max van Weezel (Vrij Nederland), Luuk van Middelaar (NRC) en Maxim Februari (NRC).

In de onafhankelijke jury zaten voorzitter Xandra Schutte (hoofdredacteur Groen Amsterdammer), Giselle van Cann (plaatsvervangend hoofdredacteur NOS), Avinash Bikhie (politiek verslaggever Nu.nl) Sheila Sitalsing (freelance journalist en columnist bij de Volkskrant) en Folkert Jensma (commentator en columnist NRC). De prijs bestaat uit een sculptuur van kunstenares Marjolijn Mandersloot.

 

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.