word studentlid

— donderdag 23 maart 2023, 14:00 | 1 reactie, praat mee

Transfer Thursday: De hoofdredactie van NRC is weer compleet en Tanja Braun deelt haar laatste bijdrage bij de NOS

Transfer Thursday: De hoofdredactie van NRC is weer compleet en Tanja Braun deelt haar laatste bijdrage bij de NOS
© Peter Hilz / HH

Tanja Braun deed dinsdag na dertig jaar NOS haar laatste verslag en de hoofdredactie van NRC is weer compleet met de komst van Sandra Smallenburg en Patricia Veldhuis. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 24 maart 2023, 13:23

Het einde van een episode. Rens Muller vertrekt bij het wielertijdschrift Bicycling. Per 1 mei gaat hij aan de slag als redactiechef van De Gooi- en Eemlander, dat laat hij weten op Twitter. Muller werkte al eerder bij het dagblad, tussen 1992 en 2000 was hij redacteur en verslaggever Sport & Media.

Josephine Ummels is journalistiek student-af en gaat aan de slag voor het nieuwe interactieteam van EenVandaag, dat laat ze weten op LinkedIn. Met een zeskoppig team gaat ze onder andere tijdens uitzendingen van EenVandaag via een live-chat vragen van kijkers beantwoorden. Meer over de werkwijze van het interactieteam lees je hier.

Ilze Rike gaat als Chef Uit AD en AD Regiokranten aan de slag, dat laat ze weten op LinkedIn.

Na achttien jaar freelancen, gaat Nick Kivits in loondienst. Kivits gaat twee dagen in de week onderzoek voor de NVJ naar de journalistieke arbeidsmarkt. Daarnaast blijft hij schrijven voor Villamedia.

Tanja Braun heeft aan het NOS Achtuurjournaal van afgelopen dinsdag, haar laatste bijdrage geleverd. Braun werkte dertig jaar voor de NOS. Eerst als stagiair en uiteindelijk als verslaggever.

Maryan Hassouni gaat schrijven voor OneWorld. Dat laat ze weten op Twitter.

De hoofdredactie van NRC is vanaf september 2023 weer compleet met de komst van twee nieuwe adjunct-hoofdredacteuren: Sandra Smallenburg en Patricia Veldhuis. Daarmee komt het duo op de plaats van Elske Schouten en Monique Snoeijen. Snoeijen zal tot 1 januari aanblijven om de nieuwe adjuncts in te werken en Schouten stopt per 1 juni bij NRC. Lees hier meer over de toetreding.

Diederik van Leeuwen is de nieuwe voorzitter van Pictoright. Hij volgt daarmee Bart Drenth op.

Nieuwe baan of ken je iemand die een overstap maakt binnen of buiten de journalistiek? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. “Transfer”.

 

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Jolanda, 24 maart 2023, 14:08

Ik mis het transfernieuws in het bericht over Tanja.. want wat gaat Tanja nu doen na 30 jaar NOS??

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.