mgm nvj maart

— dinsdag 21 maart 2023, 21:22 | 0 reacties, praat mee

Sandra Smallenburg en Patricia Veldhuis nieuwe adjunct-hoofdredacteuren van NRC

Sandra Smallenburg en Patricia Veldhuis nieuwe adjunct-hoofdredacteuren van NRC
© Lars Pasveer

De hoofdredactie van NRC is vanaf september weer compleet met de komst van twee nieuwe adjunct-hoofdredacteuren: Sandra Smallenburg treedt per 1 juni a.s. toe tot de hoofdredactie, Patricia Veldhuis per 1 september. Dat schreef hoofdredacteur Moerland dinsdagmiddag in een e-mail aan de redactie. Dinsdagavond bracht NRC het nieuws zelf naar buiten. Laatste wijziging: 22 maart 2023, 09:55

De twee nieuwe adjuncts zullen Elske Schouten en Monique Snoeijen vervangen, die allebei de hoofdredactie en NRC verlaten. Snoeijen zal tot 1 januari aanblijven om de nieuwe adjunct-hoofdredacteuren in te werken, Schouten stopt per 1 juni bij de krant. Met hoofdredacteur René Moerland vormen Smallenburg en Veldhuis samen met adjunct Melle Garschagen de hoofdredactie van de krant.

In de afgelopen drie jaar was Smallenburg (1973) de chef Cultuur voor NRC en gaf daarbij leiding aan ‘de (digitale) ontwikkeling van onze cultuurredactie’, aldus hoofdredacteur Moerland. Smallenburg is kunsthistoricus en was eerder redacteur Beeldende kunst voor NRC. ‘Daarnaast heeft zij de verspreiding van onze cultuurjournalistiek over platforms, inclusief de printeditie, versterkt.’ In de hoofdredactie zal ze verantwoordelijk zijn voor het personeelsbeleid en talentontwikkeling.

Veldhuis (1969) werkte jarenlang als economieredacteur en was vervolgens chef bij de binnenlandredactie en NRC Weekend. In de afgelopen vier jaar was Veldhuis onderwijsredacteur - nu geeft ze één dag per week Nederlands op een middelbare school in Rozendaal. Ze zal haar ervaringen in het onderwijs later bundelen in een boek. In de hoofdredactie wordt Veldhuis onder andere verantwoordelijk voor de organisatie en het budget van de redactie.

De redactieraad heeft na een gesprek met Smallenburg en Veldhuis ingestemd met hun benoemingen. In een later stadium zullen de verantwoordelijkheden nader uitgewerkt worden, eerst zullen de nieuwe adjunct-hoofdredacteuren ingewerkt worden en zullen zij langzaamaan meedraaien in de hoofdredactie. 

Schouten stapt na haar loopbaan binnen NRC over naar een biotechbedrijf. Snoeijen wil graag ‘een nieuwe wending aan haar carrière geven’.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.