— donderdag 4 augustus 2022, 12:02 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Elif Isitman keert terug naar WNL, 3FM-dj’s stappen over naar Radio Veronica en Harry Hamer zwaait af bij VI

© Roos Koole/ANP

Op de journalistieke transfermarkt worden - ondanks de zomer - de kaarten opnieuw flink geschud. Villamedia volgt het reilen en zeilen op de arbeidsmarkt in de wekelijkse Transfer Thursday. Met deze week: Elif Isitman (WNL), Guido van Dijk (NPO Radio 1), Lucas Brouwers (NRC), Harry Hamer (VI), Niels Timmerman (Dagblad van het Noorden), Sander Hoogendoorn en Frank van der Lende (Radio Veronica), Coco Gubbels (De Correspondent) en Welmoed Sijtsma. Laatste wijziging: 5 augustus 2022, 09:35

De loopbaan van Elif Isitman (1987) gaat zo snel dat we het nauwelijks kunnen bijbenen. Isitman begon in 2014 als webredacteur bij Elsevier Weekblad (EW), was vanaf 2018 verslaggever zakelijke dienstverlening bij het Financieele Dagblad en stapte daarna over naar de overkant van het Amsterdamse Prins Bernhardplein, waar ze bij Omroep WNL begon als politiek redacteur.

In 2020 stapte ze over naar de parlementaire redactie van de Telegraaf, maar amper twee jaar later keert ze weer terug naar WNL. ‘Na een paar mooie jaren bij de T. ga ik vanaf september weer coole, nieuwe dingen doen bij de mooie mensen van Omroep WNL, en daar heb ik onbeschrijfelijk veel zin in’, schrijft Isitman op Twitter.

‘“Helaas” betekent dit ook een afscheid van het 24-uursbestaan in de Haagse bubbel. Ik wens alle collega’s in Den Haag veel geduld, energie en verwondering toe. De Haagse strapatsen blijf ik vanaf een afstand volgen en waar nodig snedig doch vermakelijk becommentariëren.’ In een interview met Villamedia noemde Isitman de Telegraaf nog ‘de mooiste krant van Nederland’.

(Politiek) redacteur bij de EO, Guido van Dijk, maakte zondagochtend vroeg zijn presentatiedebuut op NPO Radio 1 in het programma ‘Dit is de Zondag’ van de EO.

‘Tijd voor iets nieuws’, vond Lucas Brouwers. Na ruim 11 jaar in verschillende functies op de wetenschapsredactie van NRC, onder meer als chef, stapt Brouwers nu over naar de onderzoeksredactie van de krant. ‘Van daaruit stort me op het thema gezondheid en ongelijkheid. Waarom is ziektelast ongelijk verdeeld over de bevolking en wat is daaraan te doen?’, schrijft Brouwers. En hij komt graag beslagen ten ijs: ‘Tips welkom. Wie moet ik volgen en wat moet ik lezen?’.

Radiodj’s One’sy Muller en Angelique Houtveen gaan bij Sublime FM afwisselend de middagshow presenteren, zo maakt het radiostation bekend op Instagram. ‘Angelique en One’sy zullen allebei twee dagen per week los van elkaar te horen zijn. Wat kun je verwachten? Een radioprogramma vol funk, soul en jazz, gemaakt door twee vrouwen met een grote liefde voor deze genres.’

‘Tot een half jaar geleden nooit gedacht dat het (zo) zou eindigen’, schrijft Harry Hamer op Twitter, eindredacteur bij voetbalmagazine VI. Na dertig jaar neemt hij afscheid van het blad. Al is het nog onduidelijk wat de volgende stap is: ‘Einde van een tijdperk. Nu op naar een nieuwe toekomst!’

Voor Niels Timmerman komt er een einde aan zijn project bij RTV Zulthe, de regionale omroep van gemeente Noordenveld en gemeente Westerkwartier in Groningen. Hij begon deze week als redacteur aan de nieuwstafel bij het Dagblad van het Noorden. ‘Niet meer alleen voor Westerkwartier, maar voor heel Groningen en Drenthe. Zin in!’, schrijft Timmerman.

Het rommelt al langer bij publieke radiozender NPO 3FM, waar de de luistercijfers laag zijn en de programmering - volgens insiders - rigoreus omgegooid gaat worden. Volgens verschillende media zouden Sander Hoogendoorn en Frank van der Lende (beide werkzaam voor BNNVARA) hun prominente plek in de programmering - respectievelijk in de ochtend- en middagspits - moeten afstaan.

De twee nemen nu de vlucht naar voren en maken via Twitter hun overstap naar het commerciële Radio Veronica bekend. ‘Vrienden! Ik ga een nieuwe avontuur aan. Vanaf oktober ben ik te horen op Radio Veronica en ik heb er megaveel zin in! Mijn buddy Frank van der Lende gaat ook dus we zien jullie daar’, schrijft Hoogendoorn. Hun vertrek zou zorgen voor ‘crisis’ bij NPO 3FM, zo weten ‘experts’ te melden aan het AD.

Bij De Correspondent gaat Coco Gubbels aan de slag als redactiechef ad interim. ‘Wat een warme ontvangst van het team! Dank!
Ik kijk erg uit naar de samenwerking de komende maanden…’, Gubbels, tevens bestuurslid van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten. Eerder was Gubbels freelance onderzoeksjournalist en werkte ze onder meer voor Argos van de VPRO, EenVandaag en HP/DeTijd.

Presentator Welmoed Sijtsma krijgt bij Omroep WNL een nieuwe klus. Vanaf 31 augustus is Sijtsma te zien als presentator van het programma ‘De Bodyguard’ op NPO 3. ‘In een achtdelige serie begeleidt presentatrice Welmoed Sijtsma tien kandidaten die de strijd met elkaar aangaan. Wie wordt dé bodyguard van Nederland?’, aldus de onmroep.

Sijtsma is daarnaast te zien als presentator in de televisieprogramma’s Goedemorgen Nederland en ze presenteert namens WNL de talkshow Op1. In het verleden was ze te zien in het NOS Jeugdjournaal en werkte Sijtsma voor Omrop Fryslân.

Nieuwe stap in je loopbaan of heb je een bijzondere ‘transfer’ gezien? Tip de redactie van Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’ of laat het ons weten via LinkedIn, Instagram, Twitter of Facebook.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.