training eu starters

— donderdag 15 december 2022, 10:13 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: ‘Dag blaadjes, dag lezers, dag fantastische collega’s’

© Roos Koole/ANP

Creative director Olivier Heimel neemt na dertien jaar afscheid van de bladen Runner's World, Bicyling NL en Women's Health. Én de videoredactie van 'de T.' krijgt versterking. Dit en meer in een opvallend korte Transfer Thursday, waarin Villamedia de laatste ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 16 december 2022, 07:54

Daniël Wagelaar begint op 1 januari op de videoreactie van De Telegraaf - of ‘de T.’ zoals hij het zelf noemt. ‘Enorm veel zin in deze uitdagende functie.’

Na dertien jaar neemt creative director Olivier Heimel afscheid van de bladen Runner’s World, Bicyling NL en Women’s Health. En het valt hem zwaar.

‘De afgelopen ruim 9 jaar heb ik mij met ziel en zaligheid ingezet voor de onafhankelijke journalistiek in zijn geheel en de economische berichtgeving in het bijzonder’, schrijft Leon Bogaard, die op 12 december z’n laatste werkdag had bij het ANP als economieredacteur. ‘Vanaf volgend jaar stap ik evenwel over naar de woordvoerderskant. Op 2 januari begin ik aan een nieuwe uitdaging als communicatiestrateeg en woordvoerder bij Transavia.’

Erwin van Luit is benoemd als bestuursvoorzitter van de Magazine Media Associatie (MMA). Hij volgt Luc van Os op, die na acht jaar het voorzitterschap naast zich neerlegt. Van Luit: ‘Ik had wel gehoopt dat dit ooit zou gebeuren. Maar op deze termijn had ik het niet verwacht’, zei hij tegen Villamedia.

De Amsterdamse fotojournalist en reportagefotograaf Jan Everhard stapt, na 37 jaar gewerkt te hebben voor Fotoagentschap Hollandse Hoogte, en na de overname van Hollandse Hoogte door ANP Foto, bij ANP Hollandse Hoogte, over naar fotoagentschap De Beeldunie. ‘De extreem lage tarieven die ANP Foto betaald en de inhoud van de nieuwe licentieovereenkomst hebben geleid tot deze overstap’, schrijft Everhard aan Villamedia.

Op NPO Radio 2 maakt Ruud de Wild een opvallende stoelendans als het gaat om de omroep waarvoor hij werkt. De Wild was jarenlang te horen bij KRO-NCRV, maar stapt nu over naar PowNed, volgens een persbericht van KRO-NCRV om televisieprogramma’s te maken bij de omroep. Maar: hij blijft op NPO Radio 2 op precies hetzelfde tijdstip te horen, zij het wel voor een andere omroep.

Tot slot is Bram de Vrind sinds september aan de slag als hoofdredacteur van Fietssport Magazine. ‘Sinds september heb ik gewerkt aan het laatste nummer van 2022, dat deze week bij de 75.000 leden van Wielersportbond NTFU op de mat ploft. Het is de eerste etappe van een lange (fiets)reis met als doel het magazine naar een nog hoger plan te brengen’, schrijft hij.

Nieuwe baan of ken je iemand die een overstap maakt binnen de journalistiek of media? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.