training eu starters

— woensdag 6 november 2019, 09:01 | 0 reacties, praat mee

Feest! 100 jaar radio in Nederland

© ANP | Kippa

Het fenomeen radio bestaat in Nederland vandaag precies 100 jaar. Hanso Idzerda schakelde op donderdagavond 6 november 1919 om 20.00 uur vanuit zijn huis in Den Haag zijn zelfgebouwde radiozender in. Sinds die dag is radio een feit. Laatste wijziging: 7 november 2019, 11:07

Het jubileum wordt vandaag opgeluisterd met allerlei activiteiten vanuit de NPO en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Verschillende radiozendingen zijn bij te wonen, er is een symposium over de toekomst van het medium, de lancering van het kijk- en hoorspel ‘Stemfraude’ en het boek ‘Honderd jaar radio’ van Huub Wijfjes wordt gelanceerd. Ook is vandaag de bekendmaking van de Onvergetelijke Luisterlijst: de 100 belangrijkste radiofragmenten uit de afgelopen eeuw, gekozen door de luisteraar.

Vorige week werd Frits Spits al verkozen tot radiomaker van de Eeuw, door een vakjury van de VARA gids. Gisteren stond de uitzending van De Wereld Draait Door in het teken van 100 jaar radio. De gehele uitzending, met onder meer Ruud de Wild en Lex Harding, die voor de gelegenheid integraal werd uitgezonden op Radio 1, is hier terug te kijken.

Meer bij Beeld en Geluid
Meer bij de NOS

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.