mgm nvj maart

— donderdag 20 oktober 2022, 10:29 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Angelique Kunst versterkt onderzoeksredactie van AD en Lennart Zandbergen vertrekt naar de VS

Transfer Thursday: Angelique Kunst versterkt onderzoeksredactie van AD en Lennart Zandbergen vertrekt naar de VS
© Roos Koole/ANP

Na 23 jaar verruilt Angelique Kunst de regionale krant TC Tubantia voor de landelijke onderzoeksredactie van het AD én Lennart Zandbergen, verslaggever bij het FD, vertrekt voor de krant naar de VS. Dit en nog veel meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 20 oktober 2022, 18:52

Per 1 november begint Jasper Koning als eindredacteur bij televisieprogramma Tegenlicht van de VPRO. “Weet ik nog een cliché? Oh ja: een hele eer is het. En ik meen het ook nog allemaal”, schrijft hij.

De regionale krant Tubantia heeft een nieuwe hoofdredacteur gevonden: Daan Bonenkamp. Bonenkamp is nu hoofd communicatie bij de Tweede Kamerfractie van D66. In het verleden werkte Bonenkamp kortstondig voor De Telegraaf. “Ik ben een kind van de streek en heb altijd een sterke band gehouden met Twente. Deze stap voelt daarom ook als thuiskomen. Thuis bij mijn ouders viel De Twentsche Courant Tubantia iedere dag op de mat”, zegt Bonenkamp tegen de krant.

In januari 2023 verhuist Lennart Zandbergen voor het Financieele Dagblad naar New York City. “Ik ga als correspondent verslag doen over alles wat met Amerikaanse bedrijven, economie en financiële markten te maken heeft, en zal dus ook veel gaan rondreizen door dat fascinerende Amerika”, schrijft hij op LinkedIn. En hij is ook nog op zoek naar een dak boven zijn hoofd in zijn nieuwe woonplaats: “Oja, als iemand nog een leuk penthouse aan Central Park verhuurt - of gewoon tips heeft om aan enigszins betaalbare woonruimte elders in New York te komen: ik hoor het graag!”. Zandbergen werkt nu nog als redacteur Financiële Markten bij het Financieele Dagblad.

Voor Wieneke van Vucht gaat na twintig jaar het roer om. “De jaren van talkshows, documentaire(serie)s, radio en podcast hebben me talloze mooie avonturen opgeleverd, collega’s om voor altijd in je hart te sluiten en ervaringen om nooit te vergeten”, schrijft Van Vucht. “Het is nu tijd om die kennis en ervaring door te geven aan een nieuwe generatie journalisten. Ik geef sinds een paar weken les aan de School voor Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en dat is fantastisch!”

Na 30 jaar is het tijd voor een nieuwe stap in de loopbaan van Angelique Kunst. Kunst werkte jarenlang voor de regionale krant TC Tubantia en verkreeg landelijke bekendheid door haar onophoudelijke onderzoek naar de zelfverklaarde cyberdeskundige Rian van Rijbroek, die betrokken raakte bij het zakenimperium van Gerard Sanderink. “Transfernieuws: per 1 november a.s. verlaat ik Tubantia en ga ik aan de slag bij de nieuwe onderzoeksredactie van ADR (het AD en de regionale dagbladen). Natuurlijk krijg ik daar weer alle ruimte voor het Sanderink-dossier, maar daarnaast ook voor mooie nieuwe onderzoekszaken”, schrijft Kunst. “Ik ga mijn geweldige collega’s van Tubantia enorm missen, het is echt een fijne club om mee te werken. Maar deze nieuwe uitdaging kon ik niet laten lopen.”

Tijs Hofmans is de chef van de nieuwsredactie van technologiewebsite Tweakers.net. “Blijf wel gewoon verder schrijven, zowel nieuws als achtergronden over met name privacy en security”, schrijft Hofmans op Twitter.

Na 20 jaar neemt Eric Schreurs afscheid van het Brabants Dagblad, waar hij als vormgever jarenlang verantwoordelijk was voor de voorpagina van de krant. “Ik wil weer gaan spelen met letters en typografie. Dat wordt steeds minder. De krant wordt steeds meer gesjabloneerd”, vertelde hij aan Villamedia.

En tot slot zijn er op Radio 1 een tweetal nieuwe stemmen te horen in de programma’s van de NOS. Vanaf december is Dieuwke Teertstra de nieuwe vaste stem van het radioprogramma Nieuws & Co (NOS/NTR) op NPO Radio 1. Ook is Elisabeth Steinz de nieuwe vaste presentator van de zaterdagse uitzending van Met het Oog op Morgen.

Tips?
Maak jij een nieuwe stap in je journalistieke loopbaan of ken je iemand die dat doet? Tip de redactie van Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. “Transfer”.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.