word studentlid

— donderdag 6 juni 2019, 08:10 | 0 reacties, praat mee

NVJ niet blij met kabinetsplannen publieke omroep

NVJ niet blij met kabinetsplannen publieke omroep
© Jan Willem van Hofwegen, NPO

Op NPO1, 2 en 3 wordt tot 20.00 uur geen reclame meer uitgezonden. Daarmee zal de publieke omroep grotendeels reclamevrij worden. Op de sites van de publieke omroep verdwijnt de reclame helemaal. Het zijn de plannen voor de toekomst van de publieke omroep waarover de coalitie woensdag overeenstemming heeft bereikt. De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) is niet enthousiast over de plannen. "Door het fors beperken van de ster-reclame op tv en online wordt de omroep nog sterker afhankelijk van de politiek als subsidieverstrekker", aldus Thomas Bruning, algemeen secretaris van de NVJ. Laatste wijziging: 6 juni 2019, 08:22

“In de afgelopen jaren is met meerdere bezuinigingsrondes gebleken dat de politiek geen betrouwbare partner is geweest voor de publieke omroep. Daarbij wordt de omroep ook in dit plan opnieuw geconfronteerd met een bezuinigingsopdracht, in een tijd dat de journalistiek enorm onder druk staat. Juist in deze tijd moeten de kerntaken van de omroep overeind blijven en daarvoor is continuïteit van inkomsten van groot belang.”

De NVJ en FNV startten enkele weken geleden de petitie ‘Publieke omroep, juist nu!’ Beide partijen vinden een goed toekomstplan van levensbelang en roepen minister Slob (Media) op om juist nu te investeren in de publieke omroep. Ook vragen zij aandacht voor de positie van programmamakers en ondersteunende diensten. Inmiddels is de petitie meer dan 7.000 keer ondertekend.

Bekijk meer van

publieke omroep NVJ FNV

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.