— donderdag 15 juni 2017, 08:34 | 1 reactie, praat mee

TMG wil enkel met Mediahuis/VPE verder

Koen van Weel / ANP

In een op vrij korzelige toon geformuleerd persbericht laat uitgeverij Telegraaf Media Groep (TMG) weten dat het kennis heeft genomen van het "ongevraagde en onrealistische bod" van Talpa. Het bedrijf van John de Mol liet gisteren weten formeel een bod op het bedrijf te doen, al heeft directe concurrent Mediahuis/VP Exploitatie bijna zestig procent van de aandelen in handen. Laatste wijziging: 15 juni 2017, 08:37

“Bij bestudering van het bod van Talpa heeft de Raad van Commissarissen moeten vaststellen dat het bod van Talpa niet wezenlijk veranderd is ten opzichte van eerdere indicatieve voorstellen van Talpa, en daarmee, zoals eerder aangegeven, niet realistisch is”, schrijft TMG.

Ook Mediahuis/VPE lieten kort na de bekendmaking van het officiële Talpa-bod weten dat alleen hun bieding werkelijk kans van slagen heeft. Het genoemd bedrag van 6,50 euro per aandeel is volgens TMG hoogst onzeker - aangezien Talpa dat aanbod enkel bij een meerderheidsbelang gestand hoeft te doen doen. Door de weigering van de grootaandeelhouders om aandelen aan Talpa over te dragen is daar bij voorbaat geen kans op, stelt TMG.

“Betaling van de door Talpa aan de aandeelhouders in het vooruitzicht gestelde biedprijs van EUR 6,50 is daarmee hoogst onzeker”, aldus TMG. Het aanbod van Mediahuis/VPE (6,00 euro per aandeel) biedt meer zekerheid, waarschuwt TMG: “Aandeelhouders die overwegen hun aandelen aan Talpa aan te bieden lopen de betaling van de door Mediahuis en VP Exploitatie in het vooruitzicht gestelde biedprijs van EUR 6,00 mis.”

Aandeelhouders kunnen nog tot 17:40 op donderdag hun aandelen aan Mediahuis/VPE aanbieden. Meer bij Telegraaf Media Groep

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Martin Hopman, 15 juni 2017, 19:18

Maar dáár heeft onze Johnny boy niks mee te schaften. Het gaat immers om de opbouw van zijn media imperium.Daar zal alles voor moeten wijken.Met mensen, journalisten en TMG bedrijfscultuur heeft hij echt niets te maken.Hij gaat echt tot het Europese Hof door, hij heeft immers poen zat.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.