— maandag 6 maart 2017, 10:38 | 0 reacties, praat mee

Mediahuis/VPE: ons bod enige met kans van slagen

ANP

Het feit dat Talpa zondag laat het bod per aandeel naar 6,50 euro heeft verhoogd, verandert niets aan de realiteit dat Mediahuis en VP Exploitatie (VPE) inmiddels 59,25 procent van alle aandelen in Telegraaf Media Groep bezit. Geen enkel tegenbod van Talpa heeft kans van slagen, stellen ze.

“Mediahuis en VP Exploitatie houden hun strategische belang in TMG en hebben met TMG overeenstemming over het bod. Dat bod heeft zekerheid, omdat Mediahuis en VP Exploitatie het al kunnen afronden”, schrijven de organisaties in een kort persbericht. Het hogere Talpa-bod van afgelopen zondag wijzigt niets aan die situatie, stellen ze.

Talpa wordt door Mediahuis/VPE uitgenodigd om in een ‘constructieve dialoog’ te treden, maar het is volgens de partijen “van het grootste belang van TMG, haar redacties, overige medewerkers en andere betrokkenen dat er nu rust en duidelijkheid ontstaat”.

Ze stellen dat hun bod de steun van de onderneming zelf geniet. Uiterlijk 8 maart 2017 een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht indienen bij toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Bekijk meer van

VP Exploitatie TMG Talpa Mediahuis

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.