website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Mediahuis/VPE: ons bod enige met kans van slagen

Lars Pasveer — Geplaatst in overname op maandag 6 maart 2017, 10:38

ANP

ANP

Nieuws

Het feit dat Talpa zondag laat het bod per aandeel naar 6,50 euro heeft verhoogd, verandert niets aan de realiteit dat Mediahuis en VP Exploitatie (VPE) inmiddels 59,25 procent van alle aandelen in Telegraaf Media Groep bezit. Geen enkel tegenbod van Talpa heeft kans van slagen, stellen ze.

“Mediahuis en VP Exploitatie houden hun strategische belang in TMG en hebben met TMG overeenstemming over het bod. Dat bod heeft zekerheid, omdat Mediahuis en VP Exploitatie het al kunnen afronden”, schrijven de organisaties in een kort persbericht. Het hogere Talpa-bod van afgelopen zondag wijzigt niets aan die situatie, stellen ze.

Talpa wordt door Mediahuis/VPE uitgenodigd om in een ‘constructieve dialoog’ te treden, maar het is volgens de partijen “van het grootste belang van TMG, haar redacties, overige medewerkers en andere betrokkenen dat er nu rust en duidelijkheid ontstaat”.

Ze stellen dat hun bod de steun van de onderneming zelf geniet. Uiterlijk 8 maart 2017 een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht indienen bij toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.