e learning nvj

— woensdag 14 juni 2017, 09:36 | 1 reactie, praat mee

Talpa doet formeel openbaar bod op TMG

ANP

Talpa heeft dinsdag officieel een openbaar bod op alle uitstaande aandelen Telegraaf Media Groep uitgebracht, van 6,50 euro per aandeel. Het betekent dat John de Mol zo'n 300 miljoen euro overheeft voor de uitgeverij. Biedingsconcurrenten Mediahuis en VP Exploitatie klommen in de pen en wijzen in een kort persbericht op hun bezit van bijna 60 procent van de TMG-aandelen. Ze noemen het bod daarom bij voorbaat kansloos. Laatste wijziging: 14 juni 2017, 09:39

De algemene consensus is dat Talpa geen serieuze kans maakt op de uitgeverij. Mediahuis/VPE herhalen dat hún bod het enige is dat kans van slagen heeft en zekerheid biedt aan TMG, werknemers en andere betrokkenen.

Talpa en Mediahuis/VPE zijn al sinds begin dit jaar verwikkeld in een overnamestrijd. Talpa blijft aandelen kopen (gisteren nog) maar het grote verschil is niet in te lopen. De andere grootaandeelhouders hebben gezegd hun bezit niet aan Talpa te zullen verkopen.

Kortom, wordt vervolgd. Meer bij Talpa

Bekijk meer van

TMG Talpa John de Mol

Praat mee

1 reactie

Martin Hopman, 14 juni 2017, 19:18

John denkt als rechtgeaarde durfkapitalist: gewoon door blijven rammen.Met een goeie advocaat wordt ik er in ieder geval beter van, of hou er een mooi krantenplot voor een mediaserie aan over.Hij schrijft zelf het scenario.“Underdog , grossier in het lichtere media-genre, valt grootste krant van het land aan”. Die John, wat een slimmerd.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.