website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Mediahuis doet zoals verwacht bod op TMG gestand

Dolf Rogmans — Geplaatst in dagblad op vrijdag 16 juni 2017, 22:13

Nieuws

Het Mediahuis uit Belgie doet zoals verwacht zijn bod van 6 euro per aandeel op de Telegraaf Media Groep gestand. Vrijdagavond maakte het bedrijf bekend dat 61,38 procent van de aandelen in bezit zijn na afloop van de openbare bieding. Die eindigde donderdag. Ondanks dat Mediahuis 70 procent als minimum had gesteld, gaat het toch door met de overname. Die mogelijkheid is altijd ook open gehouden.

Mediahuis neemt daarmee vanaf vandaag definitief het heft in handen bij TMG. Het bedrijf heeft een nieuwe directie in de persoon van CEO Marc Vangeel en CFO Koos Boot. En verder treden drie vertegenwoordigers van Medahuis toe tot de raad van commissarissen van TMG; Anton van Puijenbroek, Gert Ysebaert en Paul Verwilt.

Van de 61 procent aandelen die Mediahuis van TMG heeft, was bij de start van de bieding al ongeveer 41 procent in handen van de familie Van Puyenbroek. Die heeft de aandelen TMG ingebracht in Mediahuis en is daarmee een van de aandeelhouders van Mediahuis geworden. Mediahuis heeft vervolgens nog eens 20 procent TMG aandelen bijgekocht op de beurs en via het openbare bod dat donderdag afliep.

Daarmee heeft Mediahuis door het bijkopen van 20 procent van de aandelen TMG 100 procent van de zeggenschap veroverd. TMG is op basis van 6 euro per aandeel ongeveer 278 miljoen euro waard. Mediahuis kocht ook tegen een lagere koers in, dus de aanschafprijs van TMG voor Mediahuis is maximaal zo’n 55 miljoen euro.

Van de 39 procent aandelen die niet in bezit zijn van Mediahuis, heeft het bedrijf Talpa van John de Mol er ongeveer 30 procent in handen. Hij heeft deze week ook een openbaar bod op TMG gedaan van 6,50 euro per aandeel. Dat maakt nu geen kans meer.

Wat de aandeelhouders van de overige aandelen gaan doen, is onbekend. Zij kunnen tot 2 juli tegen 6 euro per aandeel aanbieden aan Mediahuis of gokken op De Mol. Die kan aangeboden aandelen nog weigeren. Ook kunnen ze de aandelen gewoon in bezit houden.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.