— vrijdag 16 juni 2017, 22:13 | 0 reacties, praat mee

Mediahuis doet zoals verwacht bod op TMG gestand

Het Mediahuis uit Belgie doet zoals verwacht zijn bod van 6 euro per aandeel op de Telegraaf Media Groep gestand. Vrijdagavond maakte het bedrijf bekend dat 61,38 procent van de aandelen in bezit zijn na afloop van de openbare bieding. Die eindigde donderdag. Ondanks dat Mediahuis 70 procent als minimum had gesteld, gaat het toch door met de overname. Die mogelijkheid is altijd ook open gehouden. Laatste wijziging: 4 juli 2017, 08:29

Mediahuis neemt daarmee vanaf vandaag definitief het heft in handen bij TMG. Het bedrijf heeft een nieuwe directie in de persoon van CEO Marc Vangeel en CFO Koos Boot. En verder treden drie vertegenwoordigers van Medahuis toe tot de raad van commissarissen van TMG; Anton van Puijenbroek, Gert Ysebaert en Paul Verwilt.

Van de 61 procent aandelen die Mediahuis van TMG heeft, was bij de start van de bieding al ongeveer 41 procent in handen van de familie Van Puyenbroek. Die heeft de aandelen TMG ingebracht in Mediahuis en is daarmee een van de aandeelhouders van Mediahuis geworden. Mediahuis heeft vervolgens nog eens 20 procent TMG aandelen bijgekocht op de beurs en via het openbare bod dat donderdag afliep.

Daarmee heeft Mediahuis door het bijkopen van 20 procent van de aandelen TMG 100 procent van de zeggenschap veroverd. TMG is op basis van 6 euro per aandeel ongeveer 278 miljoen euro waard. Mediahuis kocht ook tegen een lagere koers in, dus de aanschafprijs van TMG voor Mediahuis is maximaal zo’n 55 miljoen euro.

Van de 39 procent aandelen die niet in bezit zijn van Mediahuis, heeft het bedrijf Talpa van John de Mol er ongeveer 30 procent in handen. Hij heeft deze week ook een openbaar bod op TMG gedaan van 6,50 euro per aandeel. Dat maakt nu geen kans meer.

Wat de aandeelhouders van de overige aandelen gaan doen, is onbekend. Zij kunnen tot 2 juli tegen 6 euro per aandeel aanbieden aan Mediahuis of gokken op De Mol. Die kan aangeboden aandelen nog weigeren. Ook kunnen ze de aandelen gewoon in bezit houden.

Bekijk meer van

TMG Talpa Mediahuis

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.