— dinsdag 5 september 2017, 16:05 | 0 reacties, praat mee

Ties Joosten aan de slag voor Follow The Money

De haven van Rotterdam zal centraal staan in de FTM-berichtgeving van Joosten | Lex van Lieshout / ANP

Ties Joosten, in april van dit jaar vertrokken als 'redactiebaas' bij online kiosk Blendle, is bij journalistiek platform Follow The Money (FTM) aangeschoven. Laatste wijziging: 7 september 2017, 10:41

Joosten gaat voor FTM onder meer schrijven over het klimaat en de impact daarop door de Rotterdamse haven. In het stuk Even voorstellen: hier ga ik de komende maanden onderzoek naar doen licht hij zijn toekomstige activiteiten toe.

Joosten schrijft dat hem bij het samenstellen van de dagelijkse Blendle-nieuwsbrief al opviel (en begon tegen te staan) dat bepaalde onderwerpen “structureel onder- of overgewaardeerd” werden. Het integratiedebat leidt tot ontelbare ruziënde columnisten, maar het klimaatdebat en de CO2-beloften die we zijn aangegaan met het verdrag van Parijs krijgen relatief weinig aandacht, stelt Joosten.

“Nergens wordt de klimaatuitdaging in Nederland meer concreet dan in de haven van Rotterdam. De opgave van Parijs kán hier simpelweg niet zonder gevolgen blijven. Bijna een vijfde van de totale Nederlandse uitstoot aan broeikasgassen komt hier vandaan; van de tien bedrijven die in 2016 in Nederland het meeste CO2 uitstoten, staan er vijf in Rotterdam. De haven is extreem ‘fossiel’: 54 procent van de goederen die jaarlijks door Rotterdam komen, zijn fossiele brandstoffen. Is het eigenlijk wel mogelijk om deze fossiele reus voldoende te verduurzamen?”

Die vraag gaat Joosten de komende tijd proberen te beantwoorden. Meer bij Follow The Money

Bekijk meer van

Ties Joosten Follow The Money

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.