training eu starters

— vrijdag 5 oktober 2018, 16:05 | 0 reacties, praat mee

Anti Fraude Award voor Bart de Koning

Bart de Koning met zijn award - © Facebook Fraude Film Festival

Tijdens het Fraude Film Festival is donderdag de Anti Fraude Award uitgereikt. Bart de Koning heeft met zijn boek ‘Vriendjespolitiek: Fraude en corruptie in Nederland’ de prijs in ontvangst mogen nemen. Laatste wijziging: 5 oktober 2018, 16:05

De award wordt jaarlijks uitgereikt aan personen en organisaties die zich inzetten om fraude tegen te gaan. De Koning schrijft voor onder andere de Correspondent en Vrij Nederland, maar dook nu voor Follow the Money verder in op fraude in Nederland. Het is een land dat niet bekendstaat om vriendjespolitiek, corruptie of fraude. Toch komen er de laatste tijd steeds meer zaken naar boven waaruit het tegendeel blijkt. De toename in dergelijke kwesties, brengt gevaren met zich mee voor onze rechtsstaat en het vertrouwen van de burger, beschrijft De Koning in zijn boek.

In het boek draait het niet enkel om de fraude, ook de handhaving ervan neemt De Koning onder de loep. De focus in de handhaving wordt veelal gelegd op kleinere, individuele vormen van fraude, zoals bijstandsfraude. Ondanks het belang van dergelijke kwesties, is er volgens De Koning meer aandacht nodig voor andere, meer grootschalige fraudepraktijken. Zijn uitgebreide analyse wordt door de jury gezien als een voorbeeldfunctie en een bron van inspiratie voor anderen.

Andere genomineerden waren TicketSwap, vanwege hun inzet om de schimmige handel in tweedehands tickets tegen te gaan, en Hackshield/Flavour, voor hun inzet om kinderen zich bewust te maken van online gevaren.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.