— vrijdag 26 maart 2021, 14:00 | 0 reacties, praat mee

Tarieven bij enkele DPG-tijdschriften omlaag, maar geen sprake van harmonisatie

Een deel van de freelancers die werkzaam zijn voor DPG Media Magazines heeft de afgelopen weken te horen gekregen dat hun tarieven omlaag gaan. Laatste wijziging: 26 maart 2021, 21:44

Het gaat met name om freelancers die werkzaam zijn bij het tijdschrift Margriet. Bij die titel gaat onder andere de vergoeding voor het grote interview en een aantal rubrieken omlaag. De getroffen freelancers, die niet met naam genoemd willen worden, stellen dat de tariefsverlaging te maken heeft met het gelijktrekken van de tarieven tussen verschillende bladen.

Volgens Joyce Nieuwenhuijs, directeur magazines bij DPG Media Magazines, is daar geen sprake van. Ze stelt dat het gaat om incidenten. “Iedere titel heeft zijn eigen budget en bepaalt zelf hoe dat wordt besteed. Dat is een continu proces. Van harmonisatie is absoluut geen sprake.”

Zakelijk directeur Bart Verkade voegt toe dat hoofdredacties met regelmaat naar de invulling van hun rubrieken kijken. Wanneer rubrieken worden aangepast, kan dat gevolgen hebben voor de vergoeding die freelancers krijgen.

Om diezelfde reden zijn volgens Verkade ook tarieven bijgesteld bij Mezza, het zaterdagmagazine van het Algemeen Dagblad (dat niet onder DPG Media Magazines maar onder DPG Media valt). “De ene rubriek is wat langer geworden. De andere wat korter. Dat is eigenlijk business as usual.”

Bekijk meer van

DPG Media Magazines

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.