— maandag 27 januari 2020, 15:59 | 0 reacties, praat mee

‘Cultuurbijlages regionale dagbladen DPG Media sneuvelen door hogere freelance-honoraria’

© DPG Media

De hogere freelancetarieven die DPG Media zou moeten betalen aan freelancers gaan ten koste van de cultuurbijlage in alle regionale dagbladen van DPG Media. Dat meldt journalist Rob Schoonen afgelopen vrijdag in zijn column in het Eindhovens Dagblad.

De cultuurbijlage bij alle regionale dagbladen van DPG Media wordt “ergens in maart” geschrapt, schrijft Rob Schoonen. [betaald, via Blendle]

“Dat levert pagina’s en fte’s op. De katernen die in het weekeinde bij de krant liggen, worden trouwens wat magerder. Dat alles samen is goed voor een flink bedrag, dat onder meer de afgedongen (zeer terechte) verhoging van de honoraria van freelancers moet compenseren”, schrijft Schoonen. “Aldus de uitgever”, voegt hij eraan toe.

Vorig jaar november wonnen freelance journalist Britt van Uem en freelance fotograaf Ruud Rogier een rechtszaak tegen DPG Media (voorheen de Persgroep) om betere tarieven af te dwingen. De uitgever gaf eind november aan te willen kijken of tarieven voor freelance journalisten en fotografen aangepast kunnen worden. Een verhoging van vijftig procent is echter “niet te betalen”, stelde de uitgeverij vorig jaar.

Schoonen geeft aan dat de redactie zijn best blijft doen “om cultuur onderdeel te laten blijven van het ED”. Ook na maart 2020.

Lees ook:
Kun jij als zelfstandige achteraf een hoger tarief uitonderhandelen? (11 december 2019)
DPG Media onderzoekt hoger tarief voor regionale freelancers, maar noemt 50 procent erbij onbetaalbaar (22 november 2019)
Freelancers winnen rechtszaak tegen DPG Media voor betere betaling (1 november 2019)

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.