— maandag 20 februari 2017, 08:43 | 0 reacties, praat mee

Overnamestrijd rond TMG barst nu echt los: Mediahuis evenaart Talpa’s bod op TMG

© Remko de Waal / ANP

Het Vlaamse Mediahuis en VP Exploitatie hebben hun overnamebod op mediabedrijf Telegraaf Media Groep (TMG) verhoogd van 5,25 naar 5,90 euro per aandeel. Dat is net zo veel als Talpa heeft geboden. Het investeringsbedrijf van John de Mol heeft maandag aangegeven het overnamebod op TMG door te zetten. Laatste wijziging: 20 februari 2017, 10:22

Talpa zegt zich ‘te beraden’ op de verhoging van het voorgenomen bod en de markt te infomeren ‘zodra daar aanleiding toe is’.

Mediahuis en VP Exploitatie zeggen dat ze nu de beschikking hebben over bijna 60 procent van de aandelen TMG. In een zondag gepubliceerde verklaring lieten Mediahuis en VP Exploitatie weten dat het boekenonderzoek is afgerond en dat na gesprekken met TMG is besloten het bod te verhogen. Ze bevestigen hun voornemen om gezamenlijk een openbaar bod uit te brengen op alle aandelen TMG. De bieders gaven aan dat het boekenonderzoek de nieuwe overnameprijs rechtvaardigt, maar dat er geen hoger bod zal worden uitgebracht. Talpa heeft twintig procent.

Mediahuis en VP Exploitatie zeiden bij het opvoeren van hun bod ook dat ze snel met De Mol willen gaan praten over de relaties tussen Talpa en TMG. Daarbij werd door hen een voortzetting van het aandelenbelang van Talpa in TMG niet uitgesloten.

John de Mol zei zaterdag nog een “100% Nederlands multi-mediabedrijf”  te willen bouwen. “Een krachtenbundeling van radio, tv, print en online” geeft volgens de mediatycoon een antwoord op een snel veranderende markt waarop grote buitenlandse spelers domineren. Met een sterk Nederlands mediabedrijf wil hij “een verzameling van unieke merken behouden”.

TMG bevestigt het hogere bod van Mediahuis/VP Exploitatie te hebben ontvangen. En meldt in gesprek te zijn met Talpa en Mediahuis/VP Exploitatie over onder andere de financiële voorwaarden, strategische aspecten, dealzekerheid en mededinging clearance, financiering en transactiestructuur, alsook over garanties ten aanzien van de strategie van TMG in het algemeen en de borging daarin van de redactionele vrijheid van de journalistiek in het bijzonder.

De raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur (de Raden) overwegen en beoordelen beide voorstellen zorgvuldig, tezamen met hun financiële en juridische adviseurs. Hierbij wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de belangen van alle stakeholders van TMG, inclusief de aandeelhouders.

In de tussentijd blijven de Raden zich richten op de uitvoering van de zelfstandige strategie van TMG in het belang van TMG, de betrokken onderneming en alle stakeholders, inclusief de aandeelhouders. Meer bij Mediahuis / TMG / Financieele Dagblad / De Telegraaf

 

 

Bekijk meer van

VP Exploitatie TMG Talpa Mediahuis

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.