banner festival 23

— woensdag 19 januari 2022, 09:16 | 0 reacties, praat mee

Talpa onthoudt zich van individueel commentaar op The Voice; Tan trekt smaadaangifte niet in

Studio 22 op het Media Park in Hilversum, opnamelocatie voor The Voice of Holland. Voorlopig ruist hier de stilte. | ANP

Talpa Network geeft geen commentaar op individuele uitspraken in Talpa-programma's over grensoverschrijdend gedrag bij programma The Voice of Holland. Een woordvoerder zegt tegenover RTL Nieuws dat de hoofdredacteur inhoudelijk eindverantwoordelijk is en het bedrijf niet op "iedere gebeurtenis en uiting" zal reageren. Laatste wijziging: 19 januari 2022, 10:08

Onder meer bij Shownieuws en talkshows HLF8 en Beau waren de misstanden gespreksonderwerp. Soms zijn er bij presentatoren bevriend met betrokken personen, soms betreft het - in het geval van Johnny de Mol - familiebanden.

Ondertussen trekt presentator Humberto Tan zijn aangifte wegens smaad tegen Shownieuws-presentator Albert Verlinde niet in. Verlinde stelde dat Tan vrouwelijke gasten grensoverschrijdende berichtjes zou sturen; veel vrouwelijke gasten namen het de laatste dagen voor Tan op. Die zou álle gasten een dankberichtje sturen.

Verlinde deed een lijmpoging door zijn uitspraken enigszins te nuanceren, maar Tan laat het eindoordeel of er sprake is van smaad over aan het Openbaar Ministerie, meldt RTL Boulevard.

De populaire show The Voice of Holland (en afgeleiden The Voice Kids en The Voice Senior) zijn voorlopig van de buis. Voor RTL Nederland betekent dat een flinke financiële aderlating.

“Grofweg betekent het stoppen van deze drie formats dit tv-seizoen een omzetverlies voor RTL/Ad Alliance dat netto zo tussen de 15 en 20 miljoen euro uitkomt door het missen van adverteerders en sponsorinkomsten”, becijfert Adformatie.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.