training eu starters

— woensdag 11 juli 2018, 09:07 | 0 reacties, praat mee

Syrië: ontvoerde Japanse journalist duikt op in video

Een still uit de videoboodschap van Yusada van oktober vorig jaar | Nippon News Network

Voor het eerst in jaren is er weer beeld opgedoken van de Japanse journalist Jumpei Yusada, die drie jaar geleden in Syrië werd ontvoerd door een gewapende groepering. De video dateert van oktober vorig jaar en is op de Japanse televisie uitgezonden, meldt Reporters sans Frontières (RSF). Laatste wijziging: 23 oktober 2018, 16:28

In de video zegt Yusada dat het goed met hem gaat en dat hij zijn familie snel weer hoopt te zien. Volgens RSF wordt de Japanse journalist vastgehouden door dezelfde groepering die drie Spaanse journalisten ontvoerde en in 2016 weer vrijliet.

Twee jaar terug dook Yusada ook al een keer onverwacht op in een video. Syrië is het gevaarlijkste land ter wereld om als journalist actief te zijn.

Yusada is niet de enige journalist die is verdwenen: de Amerikaanse fotojournalist Austin Tice is al sinds 2012 spoorloos. Zijn familie vraagt regelmatig aandacht voor Tice, maar van hem is in de tussentijd geen enkel levensteken meer ontvangen.

Ook de Britse oorlogsjournalist John Cantlie, die in 2012 samen met de later vermoorde James Foley werd ontvoerd, is al jaren vermist. Cantlie werd door terreurgroep IS gebruikt om propagandavideo’s te presenteren.  Volgens onbevestigde berichten zou hij in 2016 in Mosul (Irak) zijn omgekomen.

Bekijk meer van

Syrië Jumpei Yusada Austin Tice

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.