Villamedia is vandaag gesloten. Vacatures worden morgen weer geplaatst.

— woensdag 2 november 2016, 09:09 | 0 reacties, praat mee

Hernieuwde aandacht voor vermiste Austin Tice

In de Washington Post heeft Debra Tice de ontvoerders van haar zoon Austin opgeroepen te laten weten wat ze willen. Freelance journalist Austin Tice verdween in 2012 in Syrië. Er dook één video op van een doodsbange Tice; daarna werd niets meer van hem vernomen.

In de tussenliggende jaren zijn er echter steeds signalen geweest dat Tice niet dood is, maar ergens in Syrië wordt vastgehouden - mogelijk zelfs door de Syrische autoriteiten. In april van dit jaar kwam een andere journalist vrij, die ook al sinds 2012 werd vermist.

Het sterkt de familie Tice om te blijven strijden voor vrijlating van Austin, al zegt Debra Tice het frustrerend te vinden dat er binnen Amerika relatief weinig aandacht voor de verdwijning is.

Vorig jaar leek er schot in de zaak te zitten, toen via de Frans krant Le Figaro uitkwam dat de Amerikaanse regering in gesprek zou zijn met de Syrische autoriteiten. Omdat de Amerikaanse ambassade in Syrië is gesloten, loopt het contact via diplomatieke kanalen van Tsjechië, stelde een anonieme diplomaat in Le Figaro.

Sinds 2015 is er echter geen zichtbare vooruitgang geboekt. In de Washington Post zegt Debra Tice dat ze meer weet dan ze mag loslaten, zonder haar zoon in gevaar te brengen. Ze zegt dat Austin Tice volgens haar niet in handen is van groeperingen die strijden tegen de Syrische autoriteiten of terreurgroep IS. “Dan blijven enkel overheidstroepen of regeringsgetrouwe strijders over”, concludeert de Washington Post.

Om opnieuw aandacht te vragen voor de situatie van Tice zal Newseum, het journalistieke museum in Washington, een banier aan hun gevel hangen met daarop Tice en het jaar van zijn verdwijning. De banier blijft hangen tot hij thuis is, aldus Debra Tice. Meer bij Washington Post

Bekijk meer van

Austin Tice

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.