noodfonds

— dinsdag 18 december 2012, 09:31

Weer journalisten vermist in Syrië

Hoewel zijn werkgever NBC het eigenlijk geheim had willen houden, is bekend geworden dat buitenlandcorrespondent Richard Engel in Syrië vermist is geraakt. Aziz Akyavas, een Turkse journalist die met Engel samenwerkte, is eveneens verdwenen. De laatste melding van Engel op Twitter is ruim elf dagen oud. NBC News heeft gevraagd om een news blackout rond de verdwijning van Engel, vermoedelijk om achter de schermen stille diplomatie te kunnen bedrijven. De Turkse media hebben echter ruim over de verdwijning van Akyavas bericht, waardoor onder meer nieuwssite Gawker zich niet gebonden voelt te zwijgen. NBC News heeft Gawker gevraagd geen geruchten te verspreiden over een mogelijke verblijfplaats van Engel. Een news blackout - kortom, totale moedwillige onderdrukking van nieuws - is overigens niet nieuw: toen de New York Times-journalist David Rohde in 2009 in Afghanistan was ontvoerd, werd dat pas bekend nadat hij in een onbewaakt ogenblik aan zijn ontvoerders was ontsnapt. Zelf meldt NBC News momenteel niets over Engels verdwijning. Meer bij Gawker

Bekijk meer van

Syrië

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.