banner anp

— dinsdag 10 december 2013, 09:22

Syrië: Spaanse journalisten ontvoerd

In Syrië heeft een aan Al Qaeda gelieerde groep twee Spaanse journalisten ontvoerd, meldt persbureau AFP op basis van berichten in El Mundo, de krant waarvoor correspondent Javier Espinosa en fotograaf Ricardo Garcia Vilanova werken. De ontvoering vond al plaats in september, maar is pas deze week door El Mundo bevestigd. De twee ontvoerde journalisten hebben veel ervaring in het Midden-Oosten en doen al sinds het uitbreken van de oorlog in Syrië verslag van het conflict. De ontvoerders hebben geen eisen gesteld; de krant hield de ontvoering geheim om onderhandelingen te kunnen voeren. Volgens oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen is het gebrek aan eisen zorgwekkend - het zou kunnen betekenen dat journalisten een belegging zijn voor een toekomstige onderhandelingspositie. In Syrië zijn sinds het uitbreken van de oorlog zeker 25 journalisten gedood; eenzelfde aantal is vermist, berekende Reporters sans Frontières.

Bekijk meer van

Syrië

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.