word actief nvj klein

— woensdag 17 augustus 2022, 12:06 | 0 reacties, praat mee

Syrië ontkent tien jaar geleden verdwenen Amerikaanse fotograaf Austin Tice te hebben

Aan het kantoor van de Washington Post, waar Tice voor werkte, werd vorige week een banner onthuld om zijn tienjarige verdwijning te markeren. | AFP

Syrië ontkent dat het de Amerikaanse journalist Austin Tice vasthoudt. Het is deze maand tien jaar geleden dat Tice in Syrië verdween. In oktober 2012 dook een korte video op van een doodsbange Tice, geblinddoekt en omringd door gewapende mannen. Sindsdien is hij spoorloos. Laatste wijziging: 17 augustus 2022, 12:17

De Amerikaanse regering zegt te vermoeden dat Tice via pro-regeringsmilities uiteindelijk in handen van de Syrische regering belandde. Bij het tienjarige jubileum van zijn verdwijning deed president Biden een hernieuwde oproep aan Syrië om Tice te laten gaan.

Op 10 augustus stelde Biden onomwonden “met zekerheid te weten” dat Tice “in handen is geweest van de Syrische autoriteiten”. De zorgvuldig verwoorde verklaring laat in het midden of de journalist nog leeft. “De familie Tice verdient antwoorden, en belangrijker, verdient het om snel met Austin te worden herenigd”, aldus Biden.

Een officiële verklaring van het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken noemt de Amerikaanse oproep “misleidend en onlogisch”. Aantijgingen dat Syrië Amerikaanse staatsburgers heeft ontvoerd of heeft laten verdwijnen zijn ongefundeerd, aldus het ministerie.

Bekijk meer van

Syrië Austin Tice

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.