PersVeilig

— woensdag 5 december 2018, 09:31 | 0 reacties, praat mee

Familie Austin Tice hoopvol over nieuwe tips

Detail van de FBI-poster rond de ontvoering van Tice | Federal Bureau of Investigation

De Amerikaanse journalist Austin Tice is al zes jaar vermist in Syrië, maar zijn ouders houden hoop: ze stellen nieuwe informatie te hebben ontvangen dat hun zoon nog leeft. Een uitgeloofde beloning van 1 miljoen dollar door de FBI zou nieuwe tips hebben losgeweekt. "Het is niet alleen in ons hart dat we overtuigd zijn dat Austin nog leeft, maar de consensus onder iedereen die aan zijn zaak werkt", aldus Debra en Marc Tice. Laatste wijziging: 5 december 2018, 09:35

Tice verdween in augustus 2012 in Syrië, waar hij als freelance journalist actief was. Er verscheen kort daarop een kort filmpje van een geblinddoekte, doodsbange Tice, omringd door gewapende mannen. Daarna is niets meer van hem vernomen. De familie Tice heeft hun hoop gevestigd op directe gesprekken tussen Washington en Damacsus.

Nu de oorlog in Syrië een aflopende zaak lijkt, is volgens de familie Tice het moment aangebroken om zulke gesprekken te beginnen. Hoewel al langer wordt vermoed dat Tice in handen van de Syrische overheid is, wilde vader Mark Tice geen beschuldigende vinger uitsteken. “We hebben daar geen sluitend bewijs voor. De Syrische overheid heeft beloofd alles in het werk te stellen om Austin te vinden”, zegt hij.

De afgelopen jaren werd regelmatig aandacht gevraagd voor de vermiste Tice. Wat betreft Syrië zijn de wonderen de wereld niet uit: de sinds 2015 vermiste Japanse journalist Jumpei Yasuda kwam eind oktober volledig onverwacht vrij.

Bekijk meer van

Syrië Austin Tice

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.