Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— donderdag 23 maart 2017, 22:57 | 1 reactie, praat mee

Redactieraad Telegraaf vraagt De Mol te stoppen

De redactieraad van De Telegraaf vraagt John de Mol in een brief om de overnamestrijd rondom TMG te staken. In het belang van het hele bedrijf en De Telegraaf in het bijzonder. De Mol kreeg de brief gisteren. Hij is niet bereikbaar voor commentaar op het verzoek. Laatste wijziging: 24 maart 2017, 05:43

De Mol verloor dinsdag een rechtszaak bij de Ondernemingskamer tegen de raad van commissarissen van TMG. Hij wilde weer in gesprek komen over de overname van TMG, maar de rechter oordeelde dat de overname van TMG door het Mediahuis en VP Exploitatie tot nu toe volgens de regels is verlopen.

De dag daarna kocht hij aandelen TMG bij op de beurs. Ook is de rechtszaak nog niet afgelopen. Die uitspraak heeft alleen betrekking op de door Talpa, het bedrijf van De Mol, verzochte onmiddellijke voorzieningen. De inhoudelijke behandeling van het verzoek van Talpa om een onderzoek in te stellen naar het beleid en de gang van zaken bij TMG volgt later.

Daaruit kan worden afgeleid dat De Mol zijn pogingen om TMG te verwerven nog niet heeft losgelaten.

De redactieraad van De Telegraaf herinnert De Mol aan een uitspraak van hem gedaan in De Telegraaf. ‘Als er een patstelling ontstaat op aandeelhoudersniveau, dan zou ik na een tijdje mijn conclusies trekken’, zei De Mol toen.

De brief:

Beste John,

Na de uitspraak van de Ondernemingskamer, die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat, roept de redactieraad van De Telegraaf je via deze brief op de overnamestrijd te staken, in het belang van TMG en De Telegraaf in het bijzonder.

Hoewel teleurstelling na de uitspraak van gisteren bij jou de overhand zal hebben, hopen we dat je inziet dat TMG op dit moment het meest gebaat is bij rust. Rust die er, met een eventuele voortzetting van de overnamestrijd tussen Talpa en Mediahuis/VPE, beslist niet zal komen.

We benadrukken dat de redactieraad de afgelopen maanden geen stelling heeft genomen in deze strijd en dat ook op dit moment niet doet. Wel stellen we vast dat TMG – en in het bijzonder het hoofdmerk De Telegraaf – de afgelopen maanden flink te lijden heeft gehad onder de ontstane situatie. Aan die ‘lijdensweg’ moet, wat ons betreft, per direct een einde komen om verdere teloorgang van TMG tegen te gaan.

Een standpunt dat jij, als een van de belangrijkste aandeelhouders van TMG, ongetwijfeld zult onderschrijven. Niet voor niets heb je eerder dit jaar in een interview met De Telegraaf zelf gewaarschuwd voor de nadelige gevolgen van een eventuele patstelling. Wijze woorden, waaraan we je op deze plaats graag nog even herinneren: ‘Als er een patstelling ontstaat op aandeelhoudersniveau, dan zou ik na een tijdje mijn conclusies trekken. Voornamelijk omdat het voor TMG een hele slechte zaak zou zijn. Je zou het bedrijf echt lamleggen voor een bepaalde periode.’

Wij hopen dat deze eerder door jou gedane uitspraken geen ‘loze woorden’ blijken te zijn en jij je als belangrijke aandeelhouder aansluit bij onze conclusie dat, na de uitspraak van de Ondernemingskamer gisteren, het begraven van de strijdbijl het beste is voor TMG.


Met vriendelijke groet,
namens de redactieraad van De Telegraaf

Dick Springer
(Voorzitter redactieraad)

Bekijk meer van

TMG Telegraaf Talpa John de Mol

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

noreasscher@gmail.com, 24 maart 2017, 12:01

Wie nooit van mening is veranderd heeft zelden iets geleerd.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.