— donderdag 17 december 2020, 16:12 | 0 reacties, praat mee

Stoelendans bij uitzendrechten Europese voetbalcompetities

Er vindt komend jaar een ware stoelendans plaats bij de uitzendrechten van de grote Europese voetbalcompetities: RTL gaat vanaf augustus 2021 namelijk de Champions League uitzenden. Talpa heeft de rechten van de Europa League en de nieuwe UEFA Europa Conference League aangekocht. Laatste wijziging: 17 december 2020, 16:13

RTL schotelde de kijker tot nu toe de wedstrijden in de Europa League voor en gaat vanaf augustus 2021 de grootste Europese voetbalcompetitie uitzenden. Contentdirecteur RTL Peter van der Vorst is daar heel blij mee: “Voetbal verbindt en dat is exact wat we met al onze programma’s voor ogen hebben. Laten we hopen op een spannend toernooi dat voor veel spektakel en enthousiasme gaat zorgen in de Nederlandse huiskamers.”

Op dit moment zendt Talpa de Champions League uit op SBS6 en KIJK.nl, waarbij de andere wedstrijden in de speelronde achter de decoder bij Ziggo Sport worden uitgezonden. Directeur Televisie Marco Louwerens is tevreden met de aankoop van de twee andere Europese competities: “Met de UEFA Europa League en de nieuwe UEFA Europa Conference League zijn we ervan overtuigd dat we wederom hele interessante wedstrijden, met veel Nederlandse clubs, kunnen uitzenden en onze kijkers mooie voetbalavonden kunnen blijven voorschotelen”

De Europa League wordt op dit moment ook uitgezonden op FOX Sports (vanaf 1 januari onder de naam ESPN).

Bekijk meer van

Ziggo Talpa RTL

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.