— woensdag 17 november 2021, 16:45 | 0 reacties, praat mee

Omroeporganisaties zijn het niet eens over koers NLZIET

De NPO, RTL Nederland en Talpa Netwerk zijn het niet eens over de toekomst van NLZIET. Als het aan de commerciële omroepen ligt komt er een gratis versie van het streamingplatform, die bekostigd wordt met reclame. De NPO voelt daar weinig voor, aangezien die juist streeft naar een reclamevrije publieke omroep. Laatste wijziging: 18 november 2021, 11:38

De NPO maakt zich op zijn beurt zorgen over mogelijke aantasting van de herkenbaarheid van zijn eigen programma’s, als deze bij NLZIET tussen programma’s van de commerciële omroepen te zien zal zijn.

Dat meldt Broadcast Magazine op basis van de Mediabegrotingsbrief 2022 die het ministerie van OC&W begin deze week heeft uitgebracht. In die brief doet demissionair mediaminister Arie Slob verslag van gesprekken die hij over NLZIET voerde met de NPO en commerciële omroepen.

Volgens Slob hebben zowel de publieke als de commerciële omroepen er belang bij dat hun aanbod breed verspreid wordt. Ook de Raad voor Cultuur heeft volgens de demissionair minister het belang onderstreept van één Nederlands online platform. Hij roept de partijen op om constructieve afspraken te maken ‘met respect voor elkaars uitgangsposities’.

Bekijk meer van

Talpa RTL NPO NLZIET

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.