— dinsdag 1 september 2020, 12:59 | 0 reacties, praat mee

Steunfonds creatieve sector bevat tien miljoen euro

ANP

De Federatie Auteursrechtbelangen, met de drie aangesloten koepels Platform Makers, Platform Creatieve Media Industrie (PCMI) en de vereniging van collectieve beheersorganisaties (VOI©E) maken bekend dat hun steunfonds voor de creatieve sector 10 miljoen euro bevat. Minister Van Engelshoven (OCW) draagt 5 miljoen bij.

De organisaties van rechthebbenden dragen zelf ook 5 miljoen bij. Met het steunfonds wordt de creatie van nieuwe werken (boeken,
journalistieke werken, beeld, muziek en films) gestimuleerd in een sector die hard is getroffen door de coronacrisis.

De aan het steunfonds deelnemende collectieve beheersorganisaties zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de volgende met OCW-gelden gesubsidieerde projecten. Vandaag werd voor schrijvende freelancers het Matchingsfonds 2020 geopend.

De regelingen voor specifieke groepen (zoals componisten, tekstschrijvers, fotografen e.d.) worden beschreven op de site van Federatie Auteursrechtbelangen. Daar staan links naar de individuele fondsen - met elk hun eigen voorwaarden voor een beroep op het steunfonds.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.