— maandag 15 februari 2021, 08:00 | 0 reacties, praat mee

Tien miljoen extra voor coronasteunregeling Steunfonds Rechtensector

© Lex van Lieshout / ANP

Er komt extra geld vrij voor werkbeurzen voor freelancers, onder andere via het Matchingfonds van De Coöperatie. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt namelijk nog eens 10 miljoen euro beschikbaar het Steunfonds Rechtensector van de Federatie Auteursrechtbelangen.

Vorig jaar heeft de Federatie Auteursrechtbelangen het Steunfonds Rechtensector opgericht met 5 miljoen euro eigen inleg van de deelnemende uitvoerende organisaties en 5 miljoen euro beschikbaar gesteld door het ministerie van OCW. Het fonds wilde de eerste nood bij professionele makers in de creatieve sector verlichten die door de coronacrisis waren geraakt. Omdat het Steunfonds heeft aangetoond op doeltreffende wijze duizenden uitvoerende artiesten en creatieve professionals te kunnen ondersteunen, stelt de minister nu nog eens 10 miljoen euro beschikbaar, meldt VOI©E, de branchevereniging van collectieve beheersorganisaties (CBO’s) voor auteurs- of naburige rechten.

Het bestuur van de Federatie Auteursrechtbelangen gaat in overleg met betrokken organisaties een plan maken voor opnieuw een doeltreffende besteding van de extra beschikbaar gekomen gelden. Meer bij Steunfonds Rechtensector

Lees ook:
Tweede aanvraagronde geopend voor freelance journalisten en fotografen die financieel geraakt zijn door corona (4 januari 2021)

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.