banner festival 23

— vrijdag 13 maart 2020, 14:52 | 0 reacties, praat mee

Bij de Britse uitgever van The Daily Mail moet iedereen thuiswerken, behalve journalisten

Ook in het buitenland treffen media maatregelen vanwege het coronavirus. Conde Nast, uitgever van Vogue en The Financial Times heeft medewerkers opgeroepen vanuit huis te werken om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. En bij bij DMG Media moet juist iedereen thuiswerken, behalve de journalisten. Laatste wijziging: 13 maart 2020, 15:23

Press Gazette meldt dat het hoofdkantoor van The Financial Times leeg is. Vanaf maandag moet iedereen vanuit huis werken. De maatregel volgt slechts enkele dagen nadat een werknemer symptomen van het virus vertoonde, waarna een verdieping van het gebouw grondig werd schoongemaakt.

Het aantal mensen dat het gebouw gebruikt zal de komende weken worden beperkt, blijkt uit een mail aan het personeel. Op die manier hopen ze tijdelijke sluitingen te voorkomen en de kans op blootstelling aan de ziekte voor degenen die wel op kantoor moeten zijn te beperken. De aanpak wordt wekelijks herzien. 

Bij het kantoor van Vogue, GQ, Tatler, Wired en andere titels van Conde Nast Groot-Brittannië is ook aan werknemers gevraagd om tot het einde van de maand thuis te werken.

Bij DMG Media, uitgever van de Daily Mail, Mail on Sunday, Mail online en Metro-titels is het weer anders geregeld. Medewerkers met een kwetsbare gezondheid, zoals zwangeren, of met een medische indicatie, en medewerkers van de afdelingen marketing, administratie, financiën en ondersteunend personeel, mogen thuis werken. Maar journalisten worden geacht naar kantoor te komen. Omdat de andere medewerkers thuis werken is er meer ruimte om de aanwezigen op grotere afstand van elkaar in het pand te verspreiden.

Ook wordt er van personeel gevraagd “serieus na te denken” of het bijwonen van sociale evenementen “strikt noodzakelijk” is.

Bij Reach, uitgever van the Mirror, Express en Star dagbladen worden alternatieve werkregelingen bedacht voor het geval kantoren moeten sluiten. Niet-essentiële internationale reizen worden verboden.

De Britse publieke omroep BBC onderzoekt zelfs wat er zou gebeuren als een bepaald percentage van het personeel wordt getroffen door het coronavirus of als er iemand op een redactie de ziekte krijgt. “Uiteindelijk moeten we ervoor zorgen dat onze nieuwsdiensten in de kern blijven uitzenden op televisie en op radio”, zei de vertrekkende BBC-baas Tony Hall. Maar het is mogelijk dat er dan minder beschikbaar is.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.