word actief nvj klein

— donderdag 11 oktober 2018, 09:56 | 0 reacties, praat mee

‘Ster-inkomsten ook in 2018 flink omlaag’

ANP

Dit jaar zullen de Ster-inkomsten vermoedelijk 5 procent lager uitvallen dan vorig jaar, verwacht directeur Frank Volmer. In 2017 daalden de inkomsten ook al met bijna vijf procent. Laatste wijziging: 11 oktober 2018, 10:03

De nieuwe werkwijze, waarbij grotere partijen minder korting kregen en tarieven voor kleinere adverteerders daalden, is daarvan deels de oorzaak, aldus Volmer tegenover de NOS. Op langere termijn moet dat beleid echter tot herstel leiden, voorspelt Volmer. Vorige maand kondigde de Ster het einde van een eerder ingevoerd universeel tarief aan. Dat is volgens Volmers finetunen van beleid en geen knieval voor adverteerders.

De daling van reclame-inkomsten werkt door in de begroting van de publieke omroep, al wordt die daling nu nog eenmalig gecompenseerd, zodat ‘slechts’ een budgetkrimp van 22 miljoen euro overblijft. Eind vorig jaar verwierp Volmer geluiden over forse inkomstendalingen.

Tegenover de NOS zegt Volmer dat het gangbare beleid om mediabureaus allerlei kortingen te geven de markt heeft verstoord: “Veel mediabureaus kregen beloningen als ze meer gingen besteden. Als je dan advies moet geven aan de adverteerder waar hij reclame moet maken, is dat geen onafhankelijk advies.”

De Ster schrapte die bureaukortingen, afgelopen september gevolgd door RTL Nederland. De Ster verwacht de komende jaren herstel van inkomsten, onder meer door online meer reclame te verkopen. Meer bij NOS

Bekijk meer van

Ster Frank Volmer

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.