e learning nvj

— maandag 10 september 2018, 13:44 | 0 reacties, praat mee

RTL Nederland volgt Ster in afschaffen bureaukorting

© Jeroen Jumelet / ANP

Ook RTL maakt de stap om de vijftien procent bureaucommissie af te schaffen als adverteerders reclametijd willen kopen. Dat heeft commercieel directeur Ton Rozestraten laten weten in een brief aan relaties, meldt Adformatie.

De regel gaat 1 januari 2019 in. De verrekening van de bureaucommissie en de daaraan gekoppelde netto prijzen worden in overleg met adverteerder en mediabureau vastgesteld, zegt Rozestraten. ‘Op deze manier kunnen we onze adverteerders een transparanter prijsaanbod aanbieden. Daarnaast is deze beslissing in lijn met de ontwikkelingen binnen de (internationale) markt en de wens van veel klanten.’

Stichting Ether Reclame (Ster) besloot vorig jaar zijn commerciële beleid aan te passen en onder meer de bureaucommissie af te schaffen. Er kwam een vaste prijs waarin de bureaukorting al in is verwerkt. De vereenvoudiging moest meer duidelijkheid, vrijheid, gemak en efficiency voor alle partijen opleveren. Mediabureaus waren verrast en voorspelden een daling van de inkomsten met tientallen miljoenen. Volgens directeur Frank Volmer viel dat wel mee en in april van dit jaar meldt het bedrijf dat ook nieuwe klanten de Ster inmiddels weten te vinden.

Bekijk meer van

Ster RTL Nederland

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.