— donderdag 7 december 2017, 09:50 | 0 reacties, praat mee

Ster-directeur Volmer: miljoenendaling reclame-inkomsten onzin

Ster-directeur Frank Volmer in 2014 | Valerie Kuypers / ANP

In een interview met Marketing Tribune stelt Ster-directeur Frank Volmer dat het wel losloopt met de tientallen miljoenen minder omzet in de komende jaren, zoals in de politiek is voorspeld. Volmer zegt dat de cijfers niet kloppen en er momenteel een 'onderhandelingsspel' wordt gespeeld.

De Ster introduceert volgend jaar een nieuwe tariefstuctuur, waarbij bureau- en volumekortingen zullen vervallen. In nieuwe vaste prijzen worden zulke kortingen al verwerkt waarmee onderhandelingen simpeler moeten worden.

Mediabureaus waren onaangenaam verrast over de plannen en voorspelden een daling van de Ster-inkomsten met tientallen miljoenen. De nieuwe mediaminister Slob liep op deze daling vooruit en stelde het minimumbudget voor de Nederlandse Publieke Omroep alvast naar beneden bij.

Volmer zegt in het video-interview dat er een onderhandelingsspel wordt gespeeld, waarbij mediabureaus kijken of ze de politiek zover kunnen krijgen om de Ster-plannen te veranderen. “Ze weten natuurlijk heel goed dat de reclamebestedingen voor radio en televisie in 2018 stabiel zullen zijn. Er zal geen enorme daling optreden in de omzet van Ster, daar hoeft niemand bang voor te zijn”, aldus Volmer. Meer bij Marketing Tribune

Bekijk meer van

Ster Frank Volmer

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.