data als kans

— dinsdag 21 juni 2016, 17:25 | 1 reactie, praat mee

Frank Volmer nieuwe directeur Ster

Frank Volmer in 2014 | Valerie Kuypers / ANP

De Ster heeft Frank Volmer met ingang van 1 september aanstaande benoemd tot nieuwe algemeen directeur. De Ster verkoopt reclamezendtijd op de televisie- en radiozenders en de websites van de publieke omroep. De functie was vacant gekomen na het vertrek van Arian Buurman, eerder dit jaar. Laatste wijziging: 21 juni 2016, 17:30

Volmer werkte jarenlang bij uitgeverij Telegraaf Media Groep (TMG) en werkte tot 2014 als Algemeen Directeur Landelijke Media. “Met zijn ervaring in de media en goede contacten in het speelveld van Ster ziet het bestuur Volmer als de aangewezen persoon om Ster te leiden”, aldus de reclameverkoper.

Ster-bestuursvoorzitter Sam van der Feltz over de komst van Volmer: “Bovendien heeft hij een goed gevoel voor de bijzondere positie waarin Ster opereert; binnen de mediawet op het snijvlak van commercie en het publieke domein.” Pikant is dat TMG in het verleden regelmatig voor het einde van de Ster pleitte, omdat die volgens het concern gesubsidieerd marktverstorend bezig kon zijn.

Sinds Volmer het concern in 2014 verliet, was hij interim-directeur in de mediabranche. Volmer: “De omvang, de kwaliteit en de diversiteit van het bereik van de publieke omroep is zo enorm. Om met Ster dat bereik te blijven ontsluiten voor adverteerders in de snel veranderende markt is een enorm mooie uitdaging. Ik heb er heel veel zin in om in dat speelveld een rol van betekenis te mogen spelen.”

Bekijk meer van

Ster Frank Volmer

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Robert van Loon, 21 juni 2016, 20:54

Een werkelijk onbegrijpelijke move. Anno 2016 een print-mastodont binnenhalen als algemeen directeur. Een alleraardigste man hoor, maar wel iemand van een zeer behoudend kaliber, ruikt naar inkt en papier, wars elke vorm van vernieuwing en van cross-mediaal denken.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.