banner festival 23

— donderdag 28 november 2019, 11:49 | 0 reacties, praat mee

Stafchef Maltese premier opgepakt in onderzoek moord Caruana Galizia

Reuters

UPDATE De voormalige stafchef Keith Schembri van de Maltese premier Joseph Muscat is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord op journaliste Daphne Caruana Galizia. Schembri stapte gisteren op. Muscat zegt dat het onderzoek in de laatste fase is beland en mogelijk al binnen enkele uren kan zijn afgerond, meldt de Times of Malta. Laatste wijziging: 29 november 2019, 08:42

Schembri stapte dus gisteren op “uit loyaliteit voor de premier en Malta” maar werd vannacht al in hechtenis genomen. Verder is een dokter van de hoofdverdachte achter de moord, zakenman Yorgen Fenech, opgepakt.

Deze dokter Adrian Vella zou volgens de Maltese politie als tussenpersoon hebben opgetreden voor de mensen die de moord daadwerkelijk uitvoerden. De zakenman zelf werd enkele keren opnieuw aangehouden voor verhoor, maar is momenteel op borgtocht vrij.

Het AD meldt dat er gesprekken zijn afgeluisterd waarin Fenech 450.000 euro toezegde om Caruana Galizia “voorgoed te laten zwijgen”. De journaliste schreef veel over politiek en corruptie op het eiland.

Journalisten vroegen premier Muscat of hij vindt dat zijn ambt nu bloed aan zijn handen heeft. Hij weigerde daarop te antwoorden en zegt dat er een verklaring komt als het onderzoek is afgerond.

De Europese Unie zendt gezien de ontwikkelingen volgende week met spoed een speciale missie naar Malta, bericht de Times of Malta

Bekijk meer van

Malta Daphne Caruana Galizia

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.