e learning nvj

— woensdag 27 november 2019, 10:15 | 0 reacties, praat mee

Ministers Malta treden af om moordzaak journaliste

© Foto: EPA / Dominic Aquilina

De Maltese regering bevindt zich in een crisis na recente arrestaties in de zaak rondom de moord op journaliste Daphne Caruana Galizia. Zowel stafchef Keith Schembri als de minister van Toerisme Konrad Mizzi stapten dinsdag op. Minister van Economische Zaken Christian Cardona, die zaterdag werd verhoord, zette zichzelf op non-actief. Laatste wijziging: 27 november 2019, 12:55

Dat melden diverse media, waaronder het Algemeen Dagblad. Cardona houdt vol niets met de zaak te maken te hebben. Hij stelt dat hij enkel verhoord werd om opheldering te verschaffen. De minister treedt “uit nationaal belang” terug in afwachting van de conclusies van het politieonderzoek naar de moord toch terug.

Schembri nam ontslag nadat hij lange tijd was ondervraagd door de politie. Ook Toerisme-minister Mizzi ontkent alle betrokkenheid bij de moord. Hij stelt op te stappen uit loyaliteit voor de premier en Malta. “Ik zie het als mijn plicht om ontslag te nemen zodat de regering in alle rust haar kabinetstermijn uit kan zitten.” Mizzi behoudt wel zijn zetel in het parlement.

Mizzi stelt dat er geen verband is tussen hem en het bedrijf 17 Black van de Maltese zakenman Yorgen Fenech. De zakenman werd vorige week gearresteerd, maar enkele dagen later op borgtocht vrijgelaten.

Journaliste Galizia werd in 2017 gedood door een autobom. Ze schreef regelmatig over corruptie en de politiek.

Bekijk meer van

Malta Daphne Caruana Galizia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.