word studentlid

— woensdag 15 juli 2020, 08:31 | 0 reacties, praat mee

Stadsarchief Amsterdam kiest drie foto-opdrachten uit: imkers, voetbal en een school in coronatijd

Stadsarchief Amsterdam kiest drie foto-opdrachten uit: imkers, voetbal en een school in coronatijd
Het interieur van het Stadsarchief Amsterdam, gevestigd in het voormalige kantoor van de Nederlandsche Handel-Maatschappij | HH

Het Stadsarchief Amsterdam heeft drie fotografen geselecteerd om een documentaire fotoserie te maken. Het Stadsarchief gunt jaarlijks drie van dergelijke projecten, elk goed voor tienduizend euro. De series - gemiddeld 20 afdrukken - worden opgenomen in de collectie en zijn via de beeldbank van het Stadsarchief te bekijken.
Laatste wijziging: 15 juli 2020, 08:33

Drie voorstellen zijn nu formeel opdracht geworden: een reportage over imkers in Amsterdam door fotograaf Jurre Rompa. “Elke zomer vliegen er in Amsterdam zo’n 30 miljoen honingbijen rond op zoek naar voedsel. In en rondom de stad staan bijna 700 bijenkasten opgesteld, vaak op verrassende locaties. Hiermee brengt de fotoserie een fenomeen in beeld dat zich grotendeels buiten ons gezichtsveld afspeelt”, aldus het Stadsarchief.

Elmer van der Marel gaat de diversiteit bij de bijna honderd amateur-voetbalclubs in Amsterdam vastleggen. “De afgelopen jaren zag hij het karakter van veel clubs veranderen. Nostalgische kantines en krakkemikkige kleedkamers maakten plaats voor glanzende nieuwbouw en kunstgras. Kortom, een goed moment om de sfeer van het Amsterdamse amateurvoetbal vast te leggen.”

Cees Glastra van Loon, naast fotograaf ook leraar op het Mundus College in Amsterdam-West gaat zijn positie dichtbij leerlingen gebruiken om de de impact van de coronacrisis op het Mundus College in beeld te brengen. “Welke gevolgen hebben de maatregelen voor het schoolgebouw, de leerlingen en de manier van lesgeven? Een ding is zeker: ook in tijden van corona gaat het leren door.” Meer bij Stadsachief Amsterdam

Bekijk meer van

Stadsarchief Amsterdam

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.