website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Derde verdachte beschieting kantoor Panorama aangehouden

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in onderzoek op dinsdag 28 augustus 2018, 08:04

Voorbijgangers bekijken schade aan het pand, als gevolg van de beschieting met een antitankwapen

Voorbijgangers bekijken schade aan het pand, als gevolg van de beschieting met een antitankwapen - © Robin Utrecht / ANP

Nieuws Er is een derde verdachte aangehouden in verband met de beschieting van het kantoorgebouw in Amsterdam waar de redactie van Panorama zetelt, afgelopen juni. De politie denkt dat hij de schutter was.

Het kantoorgebouw aan de Teleportboulevard werd toen beschoten met een raketwerper. Niemand raakte gewond, wel was er flinke schade. De 45-jarige man uit Spijkenisse is dinsdagochtend door de politie opgepakt toen hij op weg was naar zijn werk. Hij zit in volledige beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

De verdachte is lid van dezelfde motorclub als een eerder opgepakte man. Deze 41-jarige man uit Woerden is de president van het Chapter Silencio van Caloh Wagoh MC Main Triad. Hij werd kort na de beschieting opgepakt, op 22 juni.

Op 9 juli werd een tweede verdachte aangehouden. Dat ging om een 25-jarige man uit Rotterdam. Voor zover bekend is hij geen lid van de motorclub.

De politie meldt verder nog dat de aanslag op het pand van De Telegraaf op 26 juni 2018 nog in onderzoek is. Daar is tot nu toe geen enkele aanwijzing naar voren gekomen dat die aanslag verband zou houden met de beschieting van het pand aan de Teleportboulevard.

Lees ook: Veiligheid journalisten: Twee aanslagen gaven Grapperhaus het laatste duwtje

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.