— dinsdag 28 augustus 2018, 08:04 | 0 reacties, praat mee

Derde verdachte beschieting kantoor Panorama aangehouden

Voorbijgangers bekijken schade aan het pand, als gevolg van de beschieting met een antitankwapen - © Robin Utrecht / ANP

Er is een derde verdachte aangehouden in verband met de beschieting van het kantoorgebouw in Amsterdam waar de redactie van Panorama zetelt, afgelopen juni. De politie denkt dat hij de schutter was. Laatste wijziging: 28 augustus 2018, 09:24

Het kantoorgebouw aan de Teleportboulevard werd toen beschoten met een raketwerper. Niemand raakte gewond, wel was er flinke schade. De 45-jarige man uit Spijkenisse is dinsdagochtend door de politie opgepakt toen hij op weg was naar zijn werk. Hij zit in volledige beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

De verdachte is lid van dezelfde motorclub als een eerder opgepakte man. Deze 41-jarige man uit Woerden is de president van het Chapter Silencio van Caloh Wagoh MC Main Triad. Hij werd kort na de beschieting opgepakt, op 22 juni.

Op 9 juli werd een tweede verdachte aangehouden. Dat ging om een 25-jarige man uit Rotterdam. Voor zover bekend is hij geen lid van de motorclub.

De politie meldt verder nog dat de aanslag op het pand van De Telegraaf op 26 juni 2018 nog in onderzoek is. Daar is tot nu toe geen enkele aanwijzing naar voren gekomen dat die aanslag verband zou houden met de beschieting van het pand aan de Teleportboulevard.

Lees ook: Veiligheid journalisten: Twee aanslagen gaven Grapperhaus het laatste duwtje

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.