— donderdag 7 juli 2022, 10:14 | 0 reacties, praat mee

Speciale aflevering van RTL Boulevard over Peter R. de Vries trekt bijna 1 miljoen kijkers

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries in mei 2020. - © Robin Utrecht / ANP

Een speciale aflevering van het entertainmentprogramma RTL Boulevard (RTL 4), die in het teken stond van Peter R. de Vries, trok 945.000 kijkers, zo blijkt uit cijfers van Stichting Kijkcijferonderzoek (SKO). Laatste wijziging: 7 juli 2022, 12:55

De misdaadverslaggever werd op 6 juli vorig jaar, nadat hij te gast was geweest in RTL Boulevard, op klaarlichte dag neergesschoten in het centrum van Amsterdam. In de uitzending van RTL Boulevard waren onder anderen zijn kinderen Royce en Kelly te gast. Ook kondigde burgemeester Femke Halsema van Amsterdam aan dat op het Leidseplein in Amsterdam een herdenkingsmonument voor De Vries komt. Er is juist gekozen voor het Leidseplein als locatie van dit herdenkingsmonument, omdat De Vries er vlakbij werd neergeschoten en de studio van RTL Boulevard zich er, tot de moord op de misdaadverslaggever, bevond.

Miljuschka Witzenhausen en Louis van Gaal waren tevens te gast. De uitzending is terug te kijken via de website van RTL Boulevard. In de afgelopen maanden liep er een uitebreide rechtszaak tegen de verdachten van de moord op de misdaadverslaggever. Onlangs is de rechtszaak weer heropend, omdat volgens het Openbaar Ministerie het onderzoek niet compleet is.

Het Achtuurjournaal was woensdagavond het meest bekeken televisieprogramma, met 1,8 miljoen kijkers, gevolgd door het Half Acht Nieuws op RTL 4 met 1,1 mijloen kijkers. De nieuwe talkshow van Renze Klamer zakte wat weg met in totaal 574.000 kijkers. Concurrent Op1 trok 710.000 kijkers.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.