website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

SP wil debat na publicatie van camerabeelden van journalist op site gemeente Kerkrade

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in conflict op vrijdag 29 maart 2019, 08:45

Nieuws De SP-fractie in de Kerkraadse gemeenteraad wil een politiek debat over het op de gemeentelijke website plaatsen van camerabeelden van een journalist van De Limburger. De krant heeft al een geding aangespannen met als eis dat de beelden en tekst van de website af moeten.

Fractievoorzitter Marianne Laumann vindt de gang van zaken “ongepast”, meldt De Limburger (betaald, via Blendle). De gemeenteraad werd, tot verbazing van de SP, niet geïnformeerd over de publicatie van de beelden. Het is nog niet duidelijk of de SP in de raad voldoende steun krijgt voor een debat. De VVD-fractie en grootste partij Burgerbelangen Kerkrade vinden de publicatie te billijken, schrijft de krant.

De journalist schreef dat de burgemeester van Heerlen, Ralf Krewinkel, vergeefs had gesolliciteerd naar de burgemeesterspost in Kerkrade. Hij kon horen wat er werd gezegd in en besloten raadsvergadering, het besprokene was via de geluidsinstallatie buiten de raadzaal te horen. Zijn publicatie leidde tot het aftreden van Krewinkel in Heerlen. De vertrouwenscommissie deed na het bestuderen van de camerabeelden uit het stadhuis aangifte van afluisteren. Het Openbaar Ministerie besloot recent dat de journalist geen strafbaar feit heeft gepleegd.

De Limburger heeft de indruk dat de gemeente door een combinatie van beeld en tekst op de site de journalist koste wat het kost aan de schandpaal wil nagelen.

Lees ook:
Aangifte tegen Dagblad de Limburger om burgemeesterskwestie Krewinkel (4 maart 2019)
OM over aangifte tegen journalist De Limburger: geen strafbaar feit gepleegd (14 maart 2019)

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.