word studentlid

— vrijdag 29 maart 2019, 08:45 | 0 reacties, praat mee

SP wil debat na publicatie van camerabeelden van journalist op site gemeente Kerkrade

SP wil debat na publicatie van camerabeelden van journalist op site gemeente Kerkrade

De SP-fractie in de Kerkraadse gemeenteraad wil een politiek debat over het op de gemeentelijke website plaatsen van camerabeelden van een journalist van De Limburger. De krant heeft al een geding aangespannen met als eis dat de beelden en tekst van de website af moeten.

Fractievoorzitter Marianne Laumann vindt de gang van zaken “ongepast”, meldt De Limburger (betaald, via Blendle). De gemeenteraad werd, tot verbazing van de SP, niet geïnformeerd over de publicatie van de beelden. Het is nog niet duidelijk of de SP in de raad voldoende steun krijgt voor een debat. De VVD-fractie en grootste partij Burgerbelangen Kerkrade vinden de publicatie te billijken, schrijft de krant.

De journalist schreef dat de burgemeester van Heerlen, Ralf Krewinkel, vergeefs had gesolliciteerd naar de burgemeesterspost in Kerkrade. Hij kon horen wat er werd gezegd in en besloten raadsvergadering, het besprokene was via de geluidsinstallatie buiten de raadzaal te horen. Zijn publicatie leidde tot het aftreden van Krewinkel in Heerlen. De vertrouwenscommissie deed na het bestuderen van de camerabeelden uit het stadhuis aangifte van afluisteren. Het Openbaar Ministerie besloot recent dat de journalist geen strafbaar feit heeft gepleegd.

De Limburger heeft de indruk dat de gemeente door een combinatie van beeld en tekst op de site de journalist koste wat het kost aan de schandpaal wil nagelen.

Lees ook:
Aangifte tegen Dagblad de Limburger om burgemeesterskwestie Krewinkel (4 maart 2019)
OM over aangifte tegen journalist De Limburger: geen strafbaar feit gepleegd (14 maart 2019)

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.