training eu starters

— donderdag 14 maart 2019, 10:33 | 0 reacties, praat mee

OM over aangifte tegen journalist De Limburger: geen strafbaar feit gepleegd

Jean-Pierre Geusens / Novum Regiofoto

Het Openbaar Ministerie Limburg heeft besloten geen strafrechtelijk onderzoek te starten naar journalist Ruben van Erp van De Limburger. De aangifte, waarin de gemeente Kerkrade Van Erp beschuldigde een besloten vergadering te hebben afgeluisterd, leidt na bestudering van de aangifte en camerabeelden niet tot de conclusie dat er "enig strafbaar feit" is gepleegd. Laatste wijziging: 14 maart 2019, 10:37

Van Erp kon verstaan wat er in de raadszaal werd gezegd en hoorde dat burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen had gesolliciteerd op de functie in Kerkrade. Van Erp schreef daarover in De Limburger, wat leidde tot ophef in beide gemeenten, het vertrek van Krewinkel in Heerlen en een aangifte tegen de journalist omdat hij de gesprekken illegaal zou hebben afgeluisterd.

Over de kwestie verklaarde Van Erp dat hij de vergadering gewoon via de geluidsinstallatie kon volgen en geen technische trucs heeft uitgehaald. “De vraag of hij dit heeft kunnen horen vanwege een luide geluidsinstallatie of omdat hij zijn oor te luister legde aan de deur maakt wettelijk gezien geen verschil”, stelt het OM Limburg in een korte toelichting op het besluit.

De journalist schond volgens het OM geen ambts- of beroepsgeheim, gebruikte geen technische hulpmiddelen om het gesprek in de raadszaal te kunnen volgen én bevond zich niet op een plek waar hij niet had mogen zijn. “Daarmee is er geen grond voor een strafrechtelijk onderzoek”, concludeert het OM Limburg.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.