website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Aangifte tegen Dagblad de Limburger om burgemeesterskwestie Krewinkel

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in afluisteren op maandag 4 maart 2019, 08:37

Ambtsketting burgemeester

Ambtsketting burgemeester - © Koen Suyk

Nieuws De gemeente Kerkrade gaat aangifte doen tegen De Limburger. Volgens de gemeente kan de krant de informatie die in de besloten raadsvergadering over de voordracht van de burgemeester besproken is nooit 'per toeval' hebben vernomen. De hoofdredactie van De Limburger wijst de beschuldigingen van Kerkrade van de hand.

De krant publiceerde afgelopen donderdag dat de burgemeester van Heerlen, Ralf Krewinkel, vergeefs had gesolliciteerd naar de burgemeesterspost in Kerkrade. 

Die info hoorde een verslaggever van de krant die in het raadhuis aanwezig was. Het ging om een besloten raadsvergadering, maar het besprokene was via de geluidsinstallatie buiten de raadzaal hoorbaar.

Gouverneur Theo Bovens steunt de aangifte van Kerkrade. Hij beticht de betreffende journalist van De Limburger van “afluisterpraktijken”. Tegenover L1 verklaart hij vrijdag dat op camerabeelden van de gemeente te zien is hoe de journalist zich schuil houdt achter een zuil op het moment dat het gemeentehuis wordt ontruimd bij aanvang van de besloten vergadering. Die beelden heeft de gouverneur zelf niet gezien. De gemeente heeft hem hierover gerapporteerd.

Hoofdredacteur Bjorn Oostra van De Limburger zegt dat de beweringen van Bovens niet kloppen. “Hij baseert zich op camerabeelden die hij niet heeft gezien en hij heeft geen wederhoor toegepast.”

De informatie dat Krewinkel had gesolliciteerd bij Kerkrade viel slecht in Heerlen, Krewinkel zat al enkele maanden thuis in verband met de ernstige ziekte van zijn zoontje. Het uitlekken van die sollicitatie leidde tot het aangekondigde vertrek van Krewinkel als burgemeester van Heerlen.  Meer bij De Limburger

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.