— maandag 4 maart 2019, 08:37 | 0 reacties, praat mee

Aangifte tegen Dagblad de Limburger om burgemeesterskwestie Krewinkel

Ambtsketting burgemeester - © Koen Suyk

De gemeente Kerkrade gaat aangifte doen tegen De Limburger. Volgens de gemeente kan de krant de informatie die in de besloten raadsvergadering over de voordracht van de burgemeester besproken is nooit 'per toeval' hebben vernomen. De hoofdredactie van De Limburger wijst de beschuldigingen van Kerkrade van de hand. Laatste wijziging: 6 maart 2019, 13:46

De krant publiceerde afgelopen donderdag dat de burgemeester van Heerlen, Ralf Krewinkel, vergeefs had gesolliciteerd naar de burgemeesterspost in Kerkrade. 

Die info hoorde een verslaggever van de krant die in het raadhuis aanwezig was. Het ging om een besloten raadsvergadering, maar het besprokene was via de geluidsinstallatie buiten de raadzaal hoorbaar.

Gouverneur Theo Bovens steunt de aangifte van Kerkrade. Hij beticht de betreffende journalist van De Limburger van “afluisterpraktijken”. Tegenover L1 verklaart hij vrijdag dat op camerabeelden van de gemeente te zien is hoe de journalist zich schuil houdt achter een zuil op het moment dat het gemeentehuis wordt ontruimd bij aanvang van de besloten vergadering. Die beelden heeft de gouverneur zelf niet gezien. De gemeente heeft hem hierover gerapporteerd.

Hoofdredacteur Bjorn Oostra van De Limburger zegt dat de beweringen van Bovens niet kloppen. “Hij baseert zich op camerabeelden die hij niet heeft gezien en hij heeft geen wederhoor toegepast.”

De informatie dat Krewinkel had gesolliciteerd bij Kerkrade viel slecht in Heerlen, Krewinkel zat al enkele maanden thuis in verband met de ernstige ziekte van zijn zoontje. Het uitlekken van die sollicitatie leidde tot het aangekondigde vertrek van Krewinkel als burgemeester van Heerlen.  Meer bij De Limburger

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.