training eu starters

— maandag 8 februari 2021, 08:57 | 0 reacties, praat mee

Directeur L1 zet toch geen verborgen camera in tegen personeel

Peter Elbers, directeur L1

Er worden geen verborgen camera's ingezet bij L1. Peter Elbers, directeur van de regionale omroep, trekt zijn plannen om dat te realiseren in, meldt 1Limburg.

In die conceptplannen stond onder meer dat de directie inzage kon krijgen in alle mails en internetverkeer van werknemers en hun sociale media en dat er verborgen camera’s op de redactie geïnstalleerd kunnen worden, als daar zwaarwegende redenen voor waren. De plannen leidde al twee keer tot een werkonderbreking. Terwijl de onrust bij het bedrijf al groot was. Er is al maanden een conflict tussen in eerste instantie het personeel en de Raad van Commissarissen en later tussen het personeel en de nieuw aangestelde directeur.

In een brief aan de ondernemingsraad (or) reageert Elbers op de commotie, meldt 1Limburg. “Gelet op de berichtgeving over en de reacties op het conceptreglement trek ik het conceptreglement in”, schrijft de directeur. “Ik hecht eraan expliciet te herhalen dat het nooit de bedoeling is geweest om de journalistieke bronbescherming aan te tasten, dan wel om te tornen aan de vertrouwelijkheid van de communicatie van OR-leden onderling en aan het beroepsgeheim van bedrijfsartsen. Ik betreur het dan ook zeer dat dit beeld is ontstaan.”

De hoofdredactie stelt in een reactie dat de directeur met zijn plannen L1 als journalistieke organisatie afgelopen week grote reputatieschade heeft berokkend. Dat de plannen nu zijn ingetrokken doet niets af aan de problemen die de regionale omroep nog heeft. Het personeel wil voor 15 februari een definitieve oplossing voor de vertrouwensbreuk met de directeur.

 

Bekijk meer van

Peter Elbers L1

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.