website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

SBS komt met tweeluik over rechtszaak presentator Frank Masmeijer

Nick Kivits — Geplaatst op woensdag 30 augustus 2017, 14:36

ANP KIPPA / Sander Koning

ANP KIPPA / Sander Koning

Nieuws

Televisiezender SBS komt half september met een tweedelige documentaire over voormalig presentator Frank Masmeijer, die momenteel verwikkeld is in een rechtszaak over cocaïnesmokkel. Voor de documentaire bevond onderzoeksjournalist Thijs Zeeman zich een jaar lang in het kielzog van Masmeijer, die op 13 september de uitspraak van de rechter in zijn zaak hoort. De documentaire wordt op de twee avonden daarvoor uitgezonden.

In de documentaire is onder andere te zien hoe Zeeman Masmeijer confronteert met feiten uit het politiedossier. Dergelijke confrontaties leidde volgens Zeeman meer dan eens tot knallende ruzie. “Hij is gewend dat de wereld om hem heen maakbaar is, dat hij met zijn charme een eind komt. Maar feiten liegen niet”, aldus de journalist in gesprek met het AD (betaalde link, via Blendle).

Masmeijer werd onder andere bekend als presentator van NCRV-programma’s als de Helemaal in je eentje show en de Holidayshow. Hij staat terecht voor betrokkenheid bij de invoer van 467 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen. De Belgische justitie heeft zeven jaar tegen hem geëist.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.