banner printplaza 1

— donderdag 11 mei 2017, 08:46 | 0 reacties, praat mee

Oud-presentator Masmeijer bekent betrokkenheid cocaïnesmokkel

Oud-presentator Frank Masmeijer | Sander Koning / ANP

Voormalig presentator Frank Masmeijer, die eind jaren tachtig en in de jaren negentig voor de NCRV werkte, heeft zijn betrokkenheid bekend bij een omvangrijke cocaïnesmokkel. Volgens zijn advocaat brachten schulden hem in de drugswereld terecht.

Ook zou Masmeijer niet hebben beseft hoe groot de partij cocaïne was, die hij had beloofd te vervoeren vanuit de haven van Antwerpen naar Nederland. Het bleek te gaan om honderden kilo’s, verstopt tussen een partij bananen. De eerste keer was de bestelwagen waarmee hij bij de haven arriveerde niet groot genoeg.

Toen Masmeijer zich weer meldde voor een specifieke lading bananen wekte dat argwaan bij de autoriteiten, meldt de NOS. Masmeijer was niet aanwezig in de rechtszaal voor zijn bekentenis. De advocaat stelt dat de oud-presentator zich schaamt voor zijn gedrag. Tegen hem wordt 7 jaar cel en 24.000 euro boete geëist.

Zijn advocaat wijst erop dat Masmeijer tien maanden in voorarrest zat en geen strafblad heeft. De zaak kostte hem zijn huwelijk en vermoedelijk ook elke kans ooit weer in de media aan de slag te kunnen. Zijn raadsman verzoekt gezien die omstandigheden om een voorwaardelijke straf. Meer bij de NOS

Bekijk meer van

Frank Masmeijer

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.