website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Oud-presentator Masmeijer krijgt acht jaar cel voor drugssmokkel

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in rechtszaak op vrijdag 13 oktober 2017, 11:45

© Sander Koning / Kippa

Nieuws

Voormalig tv-presentator Frank Masmeijer is vrijdag door de rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot een celstraf van acht jaar. De oud-presentator is schuldig bevonden aan betrokkenheid bij drugssmokkel. De strafmotivering wordt later bekendgemaakt.

Er was zeven jaar geëist tegen de voormalig showmaster van NCRV-programma’s als de Holidayshow en Dinges.

Masmeijer werd sinds 2014 verdacht van betrokkenheid bij een omvangrijke cocaïnesmokkel. In die zaak, waarbij 476 kilo drugs verstopt zaten tussen een partij Zuid-Amerikaanse bananen die op weg waren naar Antwerpen, werden in totaal 26 verdachten aangehouden. In mei van dit jaar bekende hij betrokken te zijn bij de drugssmokkel.

De advocaat van Masmeijer, Kris Vincke, zei in een eerste reactie dat de hoge straf een schok zal zijn voor de voormalig showmaster. “Hij heeft dit zeker niet verwacht. Hij heeft altijd stellig ontkend en zijn hoofd in het zand gestoken maar ik heb hem voorbereid op een stevige veroordeling omdat er in het dossier ook bewijzen tegen hem staan.” De raadsman denkt dat de rechtbank een stevig signaal wil afgeven omdat de vondst van de cocaïne destijds de grootste ooit in België was. Vincke gaat ervan uit dat Masmeijer in hoger beroep wil. Meer bij De Telegraaf / Spreekbuis

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.