banner printplaza 1

— vrijdag 13 oktober 2017, 11:45 | 0 reacties, praat mee

Oud-presentator Masmeijer krijgt acht jaar cel voor drugssmokkel

© Sander Koning / Kippa

Voormalig tv-presentator Frank Masmeijer is vrijdag door de rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot een celstraf van acht jaar. De oud-presentator is schuldig bevonden aan betrokkenheid bij drugssmokkel. De strafmotivering wordt later bekendgemaakt.

Er was zeven jaar geëist tegen de voormalig showmaster van NCRV-programma’s als de Holidayshow en Dinges.

Masmeijer werd sinds 2014 verdacht van betrokkenheid bij een omvangrijke cocaïnesmokkel. In die zaak, waarbij 476 kilo drugs verstopt zaten tussen een partij Zuid-Amerikaanse bananen die op weg waren naar Antwerpen, werden in totaal 26 verdachten aangehouden. In mei van dit jaar bekende hij betrokken te zijn bij de drugssmokkel.

De advocaat van Masmeijer, Kris Vincke, zei in een eerste reactie dat de hoge straf een schok zal zijn voor de voormalig showmaster. “Hij heeft dit zeker niet verwacht. Hij heeft altijd stellig ontkend en zijn hoofd in het zand gestoken maar ik heb hem voorbereid op een stevige veroordeling omdat er in het dossier ook bewijzen tegen hem staan.” De raadsman denkt dat de rechtbank een stevig signaal wil afgeven omdat de vondst van de cocaïne destijds de grootste ooit in België was. Vincke gaat ervan uit dat Masmeijer in hoger beroep wil. Meer bij De Telegraaf / Spreekbuis

Bekijk meer van

Frank Masmeijer

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.