— woensdag 24 oktober 2018, 13:24 | 0 reacties, praat mee

Oud-presentator Frank Masmeijer gearresteerd

Foto: ANP/Kippa Sander Koning

Voormalig NCRV-presentator Frank Masmeijer is dinsdag gearresteerd in een hotel in Breda. Dat meldt NU.nl op basis van een tip van een lezer. In een reactie aan het medium laat Masmeijers advocaat Geert-Jan Knoops weten dat de Belgische justitie een arrestatiebevel heeft uitgevaardigd voor Masmeijer.

De oud-presentator kreeg vorig jaar acht jaar cel en een boete van 48.000 euro opgelegd voor zijn rol bij een drugssmokkel. Daarbij werd 467 kilo cocaïne via de Amsterdamse haven verplaatst. Masmeijer ging tegen de uitspraak in beroep. Volgens hem is er geen bewijs voor de beschuldigingen. Het beroep start op 16 november.

Knoops stelt in zijn reactie aan NU.nl vraagtekens bij de arrestatie. “Wij zullen de rechtmatigheid van dit bevel aanvechten in de procedure die hier in Nederland gaat lopen over de overlevering naar België”, stelt hij. Masmeijer is volgens zijn advocaat niet van plan om bij het hoger beroep aanwezig te zijn. Dat is ook niet verplicht.

Het Algemeen Dagblad stelt dat Masmeijer donderdagmiddag wordt voorgeleid voor de rechter-commissaris in Amsterdam. Die bepaalt vervolgens of de oud-presentator mag worden uitgeleverd.

Bekijk meer van

NCRV Frank Masmeijer

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.