website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Oud-presentator Frank Masmeijer gearresteerd

Nick Kivits — Geplaatst op woensdag 24 oktober 2018, 13:24

Foto: ANP/Kippa Sander Koning

Foto: ANP/Kippa Sander Koning

Nieuws Voormalig NCRV-presentator Frank Masmeijer is dinsdag gearresteerd in een hotel in Breda. Dat meldt NU.nl op basis van een tip van een lezer. In een reactie aan het medium laat Masmeijers advocaat Geert-Jan Knoops weten dat de Belgische justitie een arrestatiebevel heeft uitgevaardigd voor Masmeijer.

De oud-presentator kreeg vorig jaar acht jaar cel en een boete van 48.000 euro opgelegd voor zijn rol bij een drugssmokkel. Daarbij werd 467 kilo cocaïne via de Amsterdamse haven verplaatst. Masmeijer ging tegen de uitspraak in beroep. Volgens hem is er geen bewijs voor de beschuldigingen. Het beroep start op 16 november.

Knoops stelt in zijn reactie aan NU.nl vraagtekens bij de arrestatie. “Wij zullen de rechtmatigheid van dit bevel aanvechten in de procedure die hier in Nederland gaat lopen over de overlevering naar België”, stelt hij. Masmeijer is volgens zijn advocaat niet van plan om bij het hoger beroep aanwezig te zijn. Dat is ook niet verplicht.

Het Algemeen Dagblad stelt dat Masmeijer donderdagmiddag wordt voorgeleid voor de rechter-commissaris in Amsterdam. Die bepaalt vervolgens of de oud-presentator mag worden uitgeleverd.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.