— vrijdag 10 maart 2017, 11:14 | 0 reacties, praat mee

Belgische justitie eist 7 jaar cel tegen voormalig NCRV-presentator

Als de Belgische justitie zijn zin krijgt, dan gaat Frank Masmeijer zeven jaar de gevangenis in. De voormalig showmaster bij NCRV-programma's als de Holidayshow en Dinges wordt sinds 2014 verdacht van betrokkenheid bij een omvangrijke cocaïnesmokkel. In die zaak, waarbij 476 kilo drugs verstopt zaten tussen een partij Zuid-Amerikaanse bananen die op weg waren naar Antwerpen, werden in totaal 26 verdachten aangehouden.

Masmeijer zat sinds oktober 2014 als verdachte vast, maar werd in de zomer van 2016 vrij gelaten met een enkelband. Later moest hij zich regelmatig bij de reclassering melden. Volgens de Belgen is de voormalig presentator een belangrijk kopstuk in de zaak. Masmeijer benadrukt onschuldig te zijn. “Als ik terug zou moeten naar de cel, dan doe ik dat”, aldus Masmeijer in De Telegraaf (betaalde link, via Blendle). “Als ik vrijgesproken word, dan geef ik een enorm feest voor iedereen die me heeft gesteund.”

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.