website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Marc Vangeel gaat overname TMG door Mediahuis voorbereiden

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in dagblad op vrijdag 31 maart 2017, 14:45

© Koen van Weel / ANP

Nieuws

UPDATE Mediahuis heeft een bestuurder aangewezen die voorbereidingen gaat treffen om de overname van Telegraaf Media Groep (TMG), als deze officieel rond is, soepel te laten verlopen. Het gaat om Mediahuis bestuursvoorzitter Marc Vangeel, meldt dagblad De Limburger vrijdag. Het regionale dagblad behoort zelf ook tot Mediahuis.

Om zich volledig op zijn nieuwe taak in Nederland te kunnen focussen, zal Vangeel ook zijn functies van CEO van Media Groep Limburg (MGL) en voorzitter van de raad van bestuur van Mediahuis neerleggen. Bij Mediahuis wordt hij opgevolgd door Thomas Leysen. Een nieuwe CEO voor Media Groep Limburg wordt nog gezocht. Vangeel wordt wel voorgedragen als commissaris van MGL.

Er is een heftige overnamestrijd gevoerd om TMG. Talpa, van media-ondernemer Joh de Mol aast ook op op TMG en kocht aandelen op. Inmiddels is de handel in aandelen TMG grotendeels stil komen te liggen. Talpa heeft bijna 27 procent van de aandelen in handen, Mediahuis zo’n 60 procent en heeft inmiddels ook een mergercontract met TMG ondertekend. Ook intern was er strijd over de biedingen

Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten moet nog een uitspraak doen over het biedingsbericht van Mediahuis/VPE

 

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.