word studentlid

— maandag 26 oktober 2020, 08:49 | 0 reacties, praat mee

Ruit aan diggelen bij journalist in Delfzijl

Ruit aan diggelen bij journalist in Delfzijl

Bij de Delfzijlster journalist/fotograaf Richard Degenhart is in de nacht van zaterdag op zondag een ruit ingegooid. Eerder kwam een bedreiging binnen bij de redactie van de Eemskrant waar Degenhart de drijvende kracht van is. De journalist vermoedt dat iemand boos is dat hij een foto niet verwijderd heeft. Laatste wijziging: 26 oktober 2020, 13:28

De ruit in het huis van Degenhart is ingegooid met een putdeksel. De journalist denkt dat de vernieling te maken heeft met de bedreiging die via Facebook binnenkwam bij de redactie van de Eemskrant.

Volgens de schrijver van dat bericht moest er nog voor het weekend een foto worden verwijderd die Degenhart maakte na een achtervolging door de politie. Op de foto was de achtervolgde auto te zien.

Degenhart weigerde de foto weg te halen. Hij vindt dat hij voldoet aan de journalistieke eisen die worden gesteld aan een foto. Zo zijn de inzittenden van de auto onherkenbaar gemaakt. Ook is het kenteken ‘geblurd’. ‘Ze hebben nog geen twaalf uur gewacht tot het aflopen van het ultimatum’, aldus Degenhart.

Hij heeft aangifte gedaan bij de politie.

Meer bij RTV Noord.

Bekijk meer van

PersVeilig

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.